Trainen van je biceps

Je biceps trainen lijkt één van de belangrijkste trainingen in de sportschool. En dat is ook wel waar. Je wilt natuurlijk gespierder worden en de armen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Maar zorg wel dat je alles gelijkmatig traint. Je wilt niet dat je enorm gespierde biceps hebt, maar de rest van je lichaam achterblijft. Ook wil je niet dat je armen juist dun blijven, dus het is erg belangrijk dat je geen fouten maakt tijdens het trainen van deze belangrijke spieren.

Er zijn een aantal dingen die vaak fout worden gedaan bij het trainen van deze spieren. Wij hebben daar de vier belangrijkste van uitgekozen. Neem deze goed door voordat je eraan begint. Het bespaart je namelijk heel wat moeite en teleurstelling.

1. Biceps te veel trainen

De kans is groot dat als je elke dag naar de sportschool gaat, je ook elke dag je biceps traint. Maar onthoud één ding: train nooit elke dag dezelfde spieren. Het is veel beter om af te wisselen en ze wat rust te geven. Zo hebben de spieren een herstelperiode en zijn ze daarna weer helemaal klaar voor de zware trainingen. Wissel bijvoorbeeld je biceps eens af met je triceps, of maak je benen gespierder met oefeningen voor de kuiten.

gewichten

2. De hele tijd hetzelfde trainen

Biceps bestaan uit verschillende delen waarbij er ook verschillende oefeningen gedaan kunnen worden om deze te laten groeien. Het is nooit goed om precies dezelfde training 10x achter elkaar te doen. Probeer dus veel af te wisselen in oefeningen voor je biceps. Online kan je heel veel variaties vinden of je vraagt het na bij je sportschool.

3. Niet de juiste warming up

Wanneer je besluit om je armen te gaan trainen, wil je natuurlijk het liefst direct beginnen en de warming up skippen. Doe dat niet! Begin altijd met de juiste warming up voor de training. Doe je dat niet? Dan heeft je spier veel minder tijd om zich te ontwikkelen tijdens de oefening zelf en is de kans zelfs aanwezig dat je een blessure oploopt. Van te voren even kort opwarmen kan dus helemaal geen kwaad.

biceps trainen met gewichten

4. Valsspelen tijdens het trainen van je biceps

Natuurlijk kan je tijdens de training hele lichte dumbbells pakken zodat het lijkt alsof je véél sterker bent dan dat je daadwerkelijk bent, omdat je sneller kan bewegen met een lichte variant. Maar pak gewoon een zware, want met een lichte schiet je niet veel op. Het ziet er stoer uit op korte termijn, maar op lange termijn zal het mensen gaan opvallen dat je niet breder wordt. En dat is eigenlijk pijnlijker dan moeite hebben tijdens het trainen.