Geweldige vakantielanden voor het jaar 2020

Lonely Planet heeft tien vakantielanden opgesteld die in 2020 een bezoekje meer dan waard zijn. Ze hebben hierbij niet alleen gekeken naar mooie natuurfenomenen en wilde dieren, maar ook naar cultuur en feestdagen. Bovendien is het opvallend dat ze ook erg de nadruk leggen op hoe duurzaam de geselecteerde vakantielanden zijn. Mocht jij je reis naar Yucalán in Mexico al achter de rug hebben? En ben je ook al terug van de adembenemende tocht langs de North Coast van Schotland? Kijk dan snel naar de tien landen die Lonely Planet heeft uitgekozen.

10. Uruguay

Dit Zuid-Amerikaanse land staat onder andere in de top tien vanwege de lange kustlijn van maar liefst 660 kilometer. Ook biedt het Uruguay prachtige geisers en wordt ook de sociale agenda van het land bejubeld. Het land is goed bezig op het gebied van legalisering van marihuana, LGBT-rechten en duurzaamheid.

morocco

9. Marokko

Marokko biedt prachtige natuurlandschappen, van uitgestrekte woestijnen tot hooggelegen bergdorpjes. Dat is echter niet het enige. Er is namelijk ook veel cultuur te bekennen, voornamelijk in de medina’s (de oudste gedeelten van de steden).

8. Liberia

Voor natuurliefhebbers is Liberia ook een (tamelijk onbekende) geschikte vakantiebestemming. Er zijn tal van surfmogelijkheden, maar ook biedt het land een gigantisch regenwoud waarin veel exotische dieren leven.

7. Nederland

Ons eigen landje! Lonely Planet raadt aan om in de maanden april en mei naar Nederland te komen. Dan is er Koningsdag, Bevrijdingsdag en het Eurovisie Songfestival. Verder wordt aangeraden om de Waddeneilanden een bezoekje te wagen en gebruik te maken van het grote treinnetwerk van Nederland.

nederland

6. Costa Rica

Het motto van Costa Rica is pura vida, dat pure life betekent. Dit komt naar voren in de prachtige schoonheid van het land. In de natuurgebieden vind je alle soorten dieren, van luipaarden tot gifkikkers en walvissen. Ook is het land rijk aan prachtige vulkanen, die het bezoeken ook zeker waard zijn.

5. Swaziland

Dit landje in Afrika is klein en rijk aan wilde dieren. Redenen om je bezoek niet langer uit te stellen zijn onder andere een nieuw, internationaal vliegveld, de prachtige neushoorns die je kan gadeslaan en het gevarieerde landschap. Ook zijn er in Swaziland veel culturele activiteiten om aan deel te nemen.

Aruba

4. Aruba

Zon, zee en strand. Op Aruba vind je het allemaal. Bovendien bevindt zich hier een culturele hub, waardoor de creativiteit van kunstenaars wordt aangemoedigd. Ook zijn hier veel activiteiten rondom carnaval. Kortom: een groot cultureel feest.

Macedonia

3. Noord-Macedonië

Dit land, vanaf 2018 afgescheiden van Macedonië, heeft een rijke cultuur. Ook zijn er twee prachtige hotspots: het Meer van Ohrid (één van de grootste meren van Europa) en de High Scardus Peak, de top van een grote bergpartij.

2. Engeland

De voornaamste reden waarom Lonely Planet Engeland heeft opgenomen in hun top 10 is de prachtige kustlijn van Engeland. Het eten van fish & chips, fossielen opduiken en dolfijnen spotten maken je reis onvergetelijk. Door de opening van nieuwe gedeelten zal zich in 2020 de langste complete kustlijn ooit vormen. Een echte aanrader dus.

1. Bhutan

Waarschijnlijk had je een ander land op de eerste plaats verwacht. Dat kan, want Bhutan is tamelijk onbekend. Dit paradijselijke gebied rondom de Himalaya heeft hoge toegangskosten om te betreden. Hierdoor blijven de meeste toeristen op afstand. Dat zorgt voor sereniteit en rust. Laat je niet tegenhouden door de kosten en bezoek Bhutan vooral in 2020.

bhutan vakantielanden