Welk lichaamsdeel doet het minst pijn voor een eerste tattoo?

Allereerst is het het handigst om te starten met een kleine tattoo, dat is altijd fijn om mee te beginnen. Zet de tattoo op een plek waar meer vet zit, dat is namelijk het minst pijnlijk. Je ribben, voeten, enkels en knieholtes zijn de meest pijnlijke plekken voor een tattoo. De minst gevoelige plekken voor een tattoo zijn de armen en dijen. Maar het verschilt natuurlijk ook per persoon, de ene voelt er meer van dan de ander.

Hou er ook rekening mee dat een tattoo sneller kan vervagen op sommige plekken. Tatoeages vervagen sowieso gedurende de tijd dat je ze hebt. Op je handen en voeten gaat dat het snelst. Deze delen van je lichaam verliezen meer dode huidcellen dan andere lichaamsdelen, dat komt doordat je ze het meest gebruikt. Je zou tattoo’s op die plekken dus vaker moeten laten bijwerken dan op andere plekken.

wat is de beste plek eerste tattoo minst pijnlijk

Op werk komt het vaak voor dat ze niet helemaal fan zijn van zichtbare tatoeages. Gelukkig wordt dat nu meer geaccepteerd dan vroeger. Het hangt natuurlijk ook heel erg van je beroep af, maar bij steeds meer banen is het geen probleem. Waar het bijvoorbeeld een probleem kan zijn, is bij horeca en hospitality functies. Maar bijvoorbeeld in de online media en de reclamewereld komt het niet snel voor. Een opvallende tattoo speelt een grote rol in hoe je op iemand overkomt. Maar een tattoo kan ook een betekenis voor je hebben, wat anderen niet kunnen weten. Dat is natuurlijk heel naar en iets waar je niets aan kan doen, daarom is het handig de tattoo te zetten op een plek die makkelijk te bedekken valt met kleding. Plekken die het makkelijkst te bedekken zijn:  je bovenarmen, bovenbenen, ribben, borst, rug en voeten.

Wat moet je doen met een gevoelige huid?

Heb je een gevoelige huid? Allereerst is het belangrijk om een allergietest te doen voordat jij je eerste tatoeage zet. Het is namelijk mogelijk dat je een allergische reactie kan krijgen na het zetten van je tatoeage. De tatoeëerder zelf kan misschien ook een allergietest bij je doen. Dat wordt gedaan door middel van een kleine prik onder je huid. Voor zo’n test zal je meestal moeten betalen, want er wordt gebruik gemaakt van steriel materiaal. En als je na het zetten van je eerst tattoo toch een allergische reactie krijgt, is het belangrijk om direct contact op te nemen met je huisarts.

En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je goed nadenkt voor je je eerste tatoeage laat zetten. Weet je namelijk hoe duur een tattoo verwijderen is?