Veel mensen krijgen uiteindelijk spijt van een tattoo die ze hebben laten zetten. Het is nou eenmaal toch iets wat in principe permanent op je lichaam staat. Je kunt een tattoo wel laten verwijderen door middel van een laser of chirurgisch.

Hoe duur is een tattoo?

Als je voor het zetten van een tattoo al twijfelt, kan dat een teken zijn dat het misschien geen goed idee is om hem te laten zetten. Je betaalt uiteindelijk dubbel: eerst voor het zetten en dan een paar jaar later om hem weer weg te laten halen. Meestal begin je met een starttarief van ongeveer €50. Verder hangt het af van de moeilijkheidsgraad, grootte – een tattoo ter grote van je hand kost vaak zo’n €500 – en de kleur. In ieder geval ben je meestal een paar honderd euro kwijt.

Hoe werkt het verwijderen van een tattoo?

En dan wil je er uiteindelijk toch weer vanaf. Het verwijderen van een tattoo wordt meestal met een laser gedaan, hoewel het soms ook mogelijk is om een tattoo chirurgisch te verwijderen. Er zijn verschillende soorten lasers. De picolaser is bijvoorbeeld sneller, preciezer en werkt goed bij het weghalen van kleuren. Meestal ben je met één behandeling nog niet klaar.

hoeveel kost het om tatttoo weg te halen

Het laten verwijderen van een tattoo duurt een stuk langer dan de tijd om een tattoo laten zetten. Volgens verschillende klinieken kan een professioneel gezette tattoo 8 tot 15 sessies kan kosten, of 6 tot 12 met de picolaser. Je bent dus wel even bezig. Een nieuwere tattoo heeft vaak ook meer sessies nodig. De pijn van het verwijderen verschilt per persoon, net zoals de pijn bij het zetten van een tattoo. Ook iets om rekening mee te houden is dat er kans is op een litteken.

Hoeveel kost het om een tattoo weg te laten laseren?

Net zoals bij het zetten van een tattoo hangen de kosten van het weghalen van een tattoo van de grootte. Hoe groter de tattoo, hoe meer het kost per behandeling. Ook verschilt het welke laser gebruikt wordt. De picolaser heeft vaak minder behandelingen nodig maar kost wel iets meer per behandeling. Gemiddeld ben je aan een tattoo van 5 bij 5 centimeter, oftewel 25 vierkante centimeter, tussen de €150 tot €175 euro kwijt. Een professioneel gezette tattoo kan dan soms wel €2.000 kosten om weg te laten laseren. Bij nog grotere tattoos zal de totaalprijs al helemaal in de duizenden euro’s lopen. Voor een hele kleine tattoo moet je vaak al €50 betalen, maar die zijn soms in één sessie al weg.

Chirurgisch verwijderen werkt vaak het beste bij smalle tattoos van ongeveer 2 centimeter breed. Afhankelijk van het totale oppervlak moet je uitgaan van een startprijs van minstens €500 en soms zelfs €10.00 euro. Daar zijn kosten als narcose vaak niet eens bij inbegrepen.