Lichaamsversieringen zijn al zo oud als de mensheid. Terwijl het vroeger vaak beperkt bleef tot een enkele tatoeage, is de keuze tegenwoordig vrij groot. Zo kun je ook kiezen voor een piercing of zelfs het onderhuids laten aanbrengen van staafjes. Ondanks de verschillende vormen van lichaamsversiering, blijven tatoeages nog altijd populair. De reden is logisch: je kunt elke denkbare afbeelding op je lichaam laten tatoeëren. De enige beperking is in feite de omvang van de tatoeage.

 

Tribal of een vlinder?

Naast het uiteindelijke ontwerp is ook de plaats van belang. Laten we het zo zeggen: een tribal in je bilnaad is minder vanzelfsprekend dan op je bovenarm. De plaats waar je jouw tatoeage wil hebben is in veel gevallen ook bepalend voor de vraag hoelang het duurt voordat de tatoeage af is. Daarnaast speelt ook de omvang een rol, net als de vraag of het om een kleurrijke tatoeage gaat of juist of de zwarte lijnen.

Ben je er helemaal uit welke tatoeage je wilt hebben, zoek dan naar een goede tatoeëerder. Het helpt altijd om vrienden en kennissen om advies te vragen, maar in veel gevallen is het belangrijker om te letten op de hygiëne. Zit de zaak er goed uit, neemt men de tijd voor je om al je vragen te beantwoorden? In dat geval is de kans groot dat je een goede, professionele tattoo shop in Nederland hebt gevonden. Heb je er zelf geen goed gevoel bij of krijg je het idee dat ze je echt naar binnen willen trekken om je te voorzien van een tatoeage, ga er dan niet in mee. Een tatoeage is immers permanent. Overigens beschikt een goede tatoeëerder altijd over een vergunning van de GGD. Is die aanwezig, dan kun je ervan uitgaan dat er veilig wordt gewerkt.

hoelang duurt tattoo laten zetten

Hoelang duurt het laten zetten van een tattoo?

De tijd dat men bezig is met het plaatsen van een tatoeage is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van het ontwerp. Kies je bij voorkeur voor een grote tatoeage, houd er dan rekening mee dat dit niet even in een uurtje is gezet. Zelfs een relatief eenvoudige vlinder kan al snel een uur in beslag nemen, zeker als het in kleur moet worden gedaan. Wees dus bereid om een vervolgafspraak te maken als de door jou gekozen tatoeage groot uitvalt. Ook op dit punt onderscheidt de goede tatoeëerder zich van de hobbyist. Een professionele tatoeëerder zal vrij nauwkeurig kunnen aangeven hoe lang hij of zij met een tatoeage bezig is.