Hoeveel pijn doet een tattoo?

Eerder hebben we al eens geschreven over wat de meest pijnlijke en minst pijnlijke tattoo plekken. Kort samengevat is het minst pijnlijk je arm, pols, kuiten, schouders, rug (met als uitzondering de ruggengraat) en je dijen. Daarentegen zijn je heupen, buik, knieholtes, tepels, lippen en je voeten juist heel erg gevoelig.

tattoo verzorgen genezing

Een goede voorbereiding kan heel wat pijn voorkomen

Voordat je een tattoo laat zetten is het belangrijk om goed voorbereid te zijn om de pijn te verminderen. Eet dus goed van tevoren. Drink veel water. Draag comfortabele kleding. Zorg dat je uitgerust bent en een lange nacht geslapen hebt. Neem eventueel een paracetamol en luister goed naar wat je tattoo-artiest aanbeveelt. Zorg ook dat je fris ruikt en gewassen bent zodat je hem of haar niet lastig valt met je zweetoksels. Als al deze zaken in orde zijn dan heb je in ieder geval het risico op pijn zo veel mogelijk verlaagd.

hoeveel pijn tattoo

De grootte van de tattoo is ook belangrijk

Het ligt natuurlijk ook aan hoe groot je tattoo is. Als je slechts een uurtje hoeft te zitten dan is het veel minder pijnlijk dan een sessie van een halve dag. Als je dat doet dan komt de pijn in golven. Ook is het vaak wat pijnlijker in het begin dan later. Daarna kickt je adrenaline in en gaat alles beter. Na afloop van je sessie voelt het alsof je verbrand bent. Als alles goed is gegaan dan neemt de pijn af dag na dag. Een van de domste dingen die je overigens kan doen na het zetten is in bad gaan of zwemmen. Dat kan de tattoo namelijk compleet verpesten.