Waarom gaan je steeds terug naar je ex of een verkeerd persoon?

Soms weten we al een tijdje: deze vrouw is niet goed voor mij. Je bent al een poos aan het daten met diegene, maar je ontdekt dat ze veel eigenschappen heeft die je totaal niet aanspreken en waar je misschien zelfs niet mee kan omgaan. Tóch komt het maar al te vaak voor we met diegene blijven connecten. Maar hoe kom je nou van de verkeerde persoon af?

Er zijn een aantal redenen waarom je met iemand in contact zou blijven die niet goed voor je is. We hebben de 5 belangrijkste oorzaken voor je verzameld. Herken je jezelf hierin? Of is tóch een van je vrienden slachtoffer van zijn eigen fout?

1. Je weet niet beter

Soms ben je al jaren met iemand aan het daten, maar heb je allang door dat het niet voor altijd zal zijn. Tóch blijf je samen met haar. Waarom? De kans is groot dat je niet beter weet wanneer je al lang met iemand samen bent.

Ze kent je vrienden, je familie en dat is ook precies zo andersom. Wanneer iemand een belangrijk onderdeel is geworden in je leven, is het heel moeilijk om weg te gaan bij iemand.

2. Je vindt niemand anders meer

In een situatie waarin je steeds weer terug gaat bij de verkeerde persoon, is de kans groot dat je aan jezelf gaat twijfelen. Niet alleen doordat je steeds maar weer die domme fout maakt, maar ook omdat je denkt dat je niet meer iemand gaat vinden die jou als persoon écht leuk gaat vinden.

verkeerde persoon relatie terug bij je ex

Maar onthoud één ding: waar de ene deur dichtgaat, gaat de ander weer open. Dus ná haar zal je altijd nog iemand anders vinden.

3. Je denkt dat jouw liefde hen gaat veranderen

Eenrichtingsverkeer is nooit goed tijdens het daten. Het moet altijd vanuit beiden kanten komen en als dat niet zo is, is jullie band niet goed. Maar het kan best zijn dat jij het gevoel hebt dat je hun gedrag aan kan aanpassen door zelf wat meer liefde te geven.

4. Je hebt het gevoel dat ze veranderd is

Jezelf aanpraten dat ze écht veranderd is, kan je het gevoel geven dat het allemaal nog goed gaat komen tussen jullie. Meestal is het maar een verbeelding dat ze veranderd is en is er in haar doen en laten helemaal niks anders dan toen.

terug gaan bij je ex

5. Je kant het nog niet achter je laten

Wanneer jullie unfinished business hebben, zal je altijd bij haar terug komen. Simpelweg omdat je het gevoel zal hebben dat het nog niet helemaal is afgesloten. Om van dat gevoel af te komen, is het verstandig om je gevoelens allemaal uit te spreken en geen contact meer met haar te zoeken.