De verhaallijn van Band of Brothers

In het strijdtoneel van de Tweede Wereldoorlog ontvouwt zich het meeslepende verhaal van ‘Band of Brothers’. De setting? De bedrijvige laatste maanden van deze wereldschokkende strijd. Je wordt meegezogen in het avontuur van een gedreven groep, doorgewinterd in de vurige smidse van training, gereedgemaakt voor de allesbepalende invasie in Normandië. Daar, waar het lot van de oorlog balanceerde op een messcherpe rand.

De reis van deze eenheid stopt echter niet bij de kusten van Normandië; je wordt met hen meegevoerd naar het slagveld van Operatie Market Garden, een ambitieus plan dat de kracht heeft om een definitief einde te brengen aan de storm van geweld.

Steven Spielberg en Tom Hanks zijn de meesterbreinen achter de beste oorlogsserie ooit

Uit het brein van meesterlijke filmgenieën Steven Spielberg en Tom Hanks ontsproot niet alleen het meesterwerk ‘Saving Private Ryan’, maar tevens de voedingsbodem voor de epische serie ‘Band of Brothers’. Het was alsof het lot al beslist had vóór het bioscooppubliek de heldendaden op het witte doek kon aanschouwen: deze mannen zijn als twee handen op één buik.

De vonk die ontstond uit het literaire werk van Stephen Ambrose, met de welbekende titel ‘Band of Brothers’, veranderde in een vurige serie met tien afleveringen. Het was het jaar 2001 dat dit pareltje van een serie de wereld begroette en onmiddellijk zijn plaats opeiste als een van de hoogst bejubelde televisieschatten aller tijden, met een ronduit verbluffende 9,4 op de schaal van IMDb. Hiermee hoort Band of Brothers dus een plek te krijgen in de lijst met de beste series op Netflix, volgens IMDb.

Zie hieronder de trailer van Band of Brothers (YouTube):

 

Mocht jij geen genoeg van deze steengoede serie krijgen, dan hebben we goed nieuws voor je: Band of Brothers krijgt namelijk een vervolg.