Oorlogsserie Band Of Brothers is een van de beste volgens IMDb

De oorlogsserie Band of Brothers bestaat uit 10 afleveringen. We volgen de Easy Company, bestaande uit een groep Amerikaanse parachutisten. Eerst is te zien hoe de mannen worden getraind, vervolgens worden ze uitgezonden. We zien de groep landen in Normandië, maar ook bij grote momenten zoals de Slag om de Ardennen en verschillende reddingsmissies.

Het is niet zoals vele andere oorlogsseries, dat er een compleet peloton gevolgd wordt of er maar één iemand de hoofdrol speelt. In deze serie staat elke aflevering één personage en diens acties centraal. Dat maakt de serie nóg spannender en nóg leuker om naar de kijken.

oorlogsserie band of brothers

Easy Company bestond écht

De soldaten van de Easy Company hebben echt bestaan. De serie is namelijk gebaseerd op een boek dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De mannen Tom Hanks en Steven Spielberg hebben flink wat geld uitgetrokken om de oorlogsserie zo goed mogelijk te maken.

Toen de serie werd gemaakt was het de duurste mini-serie ooit. Voor de productie van de serie werd namelijk $12.5 miljoen per aflevering uitgetrokken. Niet alleen is het resultaat écht briljant goed geworden, ook is het mega realistisch en heb je echt het gevoel dat je bij het peloton mee mag kijken.

Het vervolg van Band Of Brothers komt eraan

Tussen september and november 2001 werd de eerste mini-serie gemaakt, maar er komt dus een vervolg op Band Of Brothers. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet echt duidelijk. Wél is al duidelijk dat Tom en Steven Apple als partner hebben gekozen. De serie zal dan ook te zien zijn op het plus kanaal van Apple TV. Of de serie ook andere streamingdiensten te zien is, is erg onwaarschijnlijk. Apple wilt namelijk vaak het alleenrecht op een product dat ze publiceren.

Ben jij fan van dit genre? Check dan de 10 beste oorlogsfilms volgens IMDb.