Met welke oefeningen kan je goed je billen trainen?

Wil jij nou nóg meer indruk maken op de vrouwen? Zorg er dan voor dat je helemaal in shape bent. Extra aandacht voor je achterwerk is belangrijk, want geloof het of niet, vrouwen zijn daar gek op. Wij hebben een lijstje gemaakt met vijf goede oefeningen om je billen te trainen.

 

1. Glute Kickback

De glute kickback heb je vast wel eens een vrouw zien doen in de sportschool. Dus de volgende keer dat je een vrouw deze oefening ziet doen, minder kijken, meer meedoen! Bij deze oefening plaats je je handen en knieën op de vloer. Je houdt je rug recht en span je bil- en buikspieren aan. Strek vervolgens één been naar achter met een kleine buig in de knie en breng je been recht omhoog. Houdt dit zo’n één seconde vast en haal je been rustig weer naar beneden.

2. Hip Thrust

Ga zitten op de grond en plaats een barbell op je heupen. Plaats vervolgens een bankje achter je, ga met je schouderbladen op het bankje liggen en je voeten plat op de grond. Breng het gewicht omhoog door je buik- en bilspieren aan te spannen. Zorg ervoor dat je benen op 90 graden staan als je helemaal naar boven bent gekomen. Breng vervolgens de barbell weer omlaag en herhaal dit een aantal keren.

hip-thrust

3. Barbell Lunge

Barbell lunge is een tricky oefening voor elke sporter omdat hij redelijk intensief en zwaar is. Bij deze oefening begin je in de startpositie, vanaf hier zet je één been achteruit en vervolgens zak je door je knieën tot je bijna de grond raakt met je achterste knie. Kom daarna weer omhoog. Doe dit een paar keer en switch dan van been. Om het zwaarder te maken kan je een barbell op de bovenkant van je rug vasthouden.

4. Step-up

Bij deze oefening stap je op een verhoging en stap je er daarna weer af, wel met een rechte rug. Je kan zelf bepalen hoe zwaar de oefening is. Dit doe je door zwaardere, lichtere gewichten te pakken of de verhoging hoger of lager te zetten.

5. Squats

Daar zijn we dan, de traditionele squats. Dit kan je het beste met een barbell doen. Ga onder de barbell staan en plaats de barbell op je rug. Zak door de benen en kom weer omhoog. De squat komt in veel verschillende versies, zorg dat je van te voren weet welke soort squat je gaat doen om verwarring de voorkomen.

Als je deze oefeningen doet, heb je binnen no-time de spieren waar vrouwen naar verlangen.