Beste Netflix series

Eigen producties hebben voor Netflix een groot voordeel, omdat er geen rechten voor betaald hoeven te worden. Ze zullen dan ook niet gauw van de streamingsdienst verdwijnen. Filmmakers als Alfonso Cuarón en the Coen Brothers hebben zeer goed ontvangen films bij Netflix gemaakt. Eerder hadden we al voor jou de beste series op Netflix met maar één seizoen die je zo weg kijkt. Dat niet alle Netflix Originals even succesvol zijn, komt simpelweg omdat het te veel titels zijn. Daarom hebben wij voor jou een top 5 gemaakt van de beste Netflix series.

Better Call Saul

Breaking Bad wordt door velen gerekend tot de beste films aller tijden. Die serie staat wel op Netflix, maar is geen Netflix Original. Better Call Saul is de prequel-serie van Breaking Bad en die maakte bedenker Vince Gilligan wel bij Netflix. Hierin wordt het personage van advocaat Saul Goodman, gespeeld door Bob Odenkirk, uit Breaking Bad centraal gezet. In Better Call Saul heet hij nog Jimmy McGill. Het lukt Jimmy maar niet om uit de schaduw te stappen van zijn broer, de zeer succesvolle strafpleiter Chuck. Daarnaast heeft Jimmy moeite om als advocaat binnen de wet te blijven. Hij probeert het wel, maar hij ziet overal semi-legale manieren om zaken veel effectiever aan te pakken. Gedurende de serie zal Jimmy langzaam veranderen in het personage Saul dat hij in Breaking Bad is.

 

La Casa de Papel

De eerste twee delen van deze Spaanse misdaadserie verschenen in Nederland in de eerste helft van 2018 en behoort nu al tot de beste Netflix series. Onder leiding van een mysterieuze man genaamd de Professor beraamt een groep bankovervallers de grootste overval in de geschiedenis voor. We volgen hoofdrolspeelster Tokyo, die deel uitmaakt van de groep overvallers. Het doel is de nationale fabriek waar valuta gedrukt wordt in Madrid binnen te dringen. Wat de overval perfect maakt, is dat overvallers binnenkomen, het geld afdrukken, 2.4 miljoen euro buit maken en ongestoord het pand weer verlaten. In theorie in ieder geval. Een ambitieus, maar lucratief plan dus. Het derde deel van de serie is inmiddels besteld door Netflix.

 

Narcos

Het verhaal van Pablo Escobar blijft ons maar fascineren. De rol van Escobar is vaak vertolkt, maar nooit zo goed als door de Braziliaanse acteur Wagner Moura. Narcos mag gerekend worden tot de beste Netflix series. De serie laat aan de ene kant Escobar zien, die opklimt tot de grootste en rijkste drugsbaron van Colombia. Escobar en zijn organisatie hebben een manier gevonden om via de zuidelijke staat Florida duizelingwekkende hoeveelheden cocaïne de VS in te smokkelen. Aan de andere kant, in Florida, volgen we DEA-agenten Steve Murphy en Javier Peña, gespeeld door Boyd Holbrook en Pedro Pascal. Narcos kent drie seizoenen en van de vervolgserie Narcos: Mexico is inmiddels een tweede seizoen door Netflix besteld.

 

Orange Is the New Black

Als best bekeken Netflix Original mag Orange Is the New Black natuurlijk niet ontbreken in de lijst van beste Netflix series. Taylor Schilling speelt Piper, een vrouw wiens keurige leventje hevig wordt opgeschud door een misdaad die ze tien jaar eerder beging. Ze wordt vervolgd voor het smokkelen van een koffer vol drugsgeld. Dit deed ze destijds voor haar vriendin Alex Vause, gespeeld door Laura Prepon. Ze wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waardoor ze Alex weer tegenkomt. Gedurende de serie leren we steeds meer gedetineerden van de vrouwengevangenis kennen. De goed ontvangen serie heeft een Rotten Tomatoes-score van 89%. Een zevende en laatste seizoen van Orange Is the New Black zit er dit jaar aan te komen.

Black Mirror

Black Mirror was een heuse sensatie toen het eerste seizoen hiervan in 2016 wereldwijd op Netflix verscheen. Black Mirror is een aparte serie met een speciaal, uniek format. Iedere aflevering is een op zichzelf staande episode die gemiddeld zo’n 45 minuten duurt. Iedere verhaallijn wordt hierbij aan het einde van de aflevering afgerond. Namen als Jon Hamm en Bryce Dallas Howard hadden al eenmalige gastrollen. De anthologie-serie houdt de kijker een spiegel voor over onze relatie met technologie en sociale media. De serie doet dit door scenario’s die zich afspelen in een nabije, dystopische toekomst. Eind 2018 is er met Black Mirror: Bandersnatch ook een film van de serie verschenen, waarbij de verloop van het verhaal bepaald wordt door de keuzes van de kijker.

 

Voor de beste films en series van Netflix zelf in één overzicht, zijn dit de beste Netflix Originals.