The Witcher (seizoen 3)

The Witcher is een fantasy-dramaserie die het verhaal volgt van Geralt of Rivia, een eenzame monsterjager die worstelt om zijn plek te vinden in een wereld waar mensen vaak slechter blijken te zijn dan monsters. Zijn lot wordt verweven met dat van een krachtige tovenares en een jonge prinses met een speciale gave, en samen moeten ze de steeds vluchtigere Continent doorkruisen.

 

Top Boy (seizoen 3)

Dushane en zijn vriend Sully leiden een welvarend maar ondergronds bedrijf in verboden middelen om de rijkste mannen in de buurt te worden. Wanneer ze een partnerschap aangaan met de beruchte gangster Bobby Raikes, leidt rivaliteit tot de diefstal van hun lening, en zweren ze wraak. Ondertussen wordt de dertienjarige Ra’Nell langzaam meegesleept in de duistere wereld, terwijl zijn moeder Lisa instort en wordt opgenomen in het ziekenhuis, met verwoestende gevolgen.

 

Lupin (deel 3)

Lupin is een duistere, meeslepende Franse Netflix Original. Het volgt het leven van Assane Diop, geïnspireerd door het beroemde literaire personage Arsene Lupin van Maurice Leblanc, terwijl hij de gevaarlijkste criminelen in Parijs bevecht. Lupin is een meesterdief die steelt van de rijken en schenkt aan de armen, maar hij zal alles doen voor zijn familie en vrienden. De serie speelt zich af in het hedendaagse Frankrijk met flashbacks naar Assane’s jeugd.

 

Ferry: de serie

Ferry is een Nederlandse misdaadthriller die zich afspeelt in 2006 en de jongere jaren van crimineel Ferry Bouman verkent. Het is een prequel van de serie Undercover en brengt het begin van het criminele verleden van Ferry in beeld. Je ziet hoe hij de eerste stappen zet om een van de grootste te worden in het zuiden.

 

The Crown (seizoen 6)

The Crown is een serie over het leven van koningin Elizabeth II, van haar huwelijk in 1947 tot het begin van de 21e eeuw. De serie beslaat verschillende periodes van haar regering, inclusief historische gebeurtenissen, politieke verschuivingen en persoonlijke relaties binnen het koningshuis.

 

Beckham

Ook deze documentaireserie behoort in onzo ogen tot de beste Netflix-series uit het jaar 2023. Beckham biedt een kijkje in het leven van voetballegende David Beckham, van zijn bescheiden begin in Oost-Londen tot zijn wereldwijde roem. Het toont zijn reis, uitdagingen en triomfen, zowel op als buiten het voetbalveld. Een echte aanrader voor iedereen, ook als je niet into voetbal bent. Met een IMDb-score van 8.1 staat deze serie ook bij kenners hoog in het vaandel.

 

The Diplomat

The Diplomat draait om diplomatieke inspanningen om een oorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en Iran te voorkomen na een aanval op een Brits vliegdekschip. Het verhaal volgt de Amerikaanse diplomaat Kate Wyler, die onverwacht de rol van ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk op zich moet nemen om een oorlog te stoppen.

 

The Night Agent

Wekenlang stond deze serie hoog in de top 10 best bekeken series op Netflix, waardoor we hij niet in de lijst met de beste Netflix-series van 2023 kon ontbreken. In The Night Agent wordt de surveillance-specialist Peter Sutherland in het Witte Huis geplaatst. Hij ontdekt dat de Russen een mol in het Witte Huis hebben en moet alles op alles zetten om hen tegen te houden, zelfs als dat betekent dat hij zijn superieuren moet misleiden. Het verhaal draait om spionage, verraad en onverwachte allianties en zit vol met actie.

 

Break Point

Break Point volgt een selecte groep topspelers in het tennis, zowel op als buiten de baan, terwijl ze strijden in de Grand Slams en toernooien over de hele wereld. De serie biedt een diepgaand inzicht in hun leven en uitdagingen op weg naar roem en succes in de tenniswereld en geeft een goed beeld over de persoonlijkheden van verschillende toptennissers,

 

BERLIN

We sluiten de lijst van de beste Netflix-series uit 2023 af met eentje die we nog verwachten. BERLIN is een spin-off van La Casa de Papel en concentreert zich op het vroege leven van het personage Berlin. Hij gelooft dat liefde en een grote geldprijs de twee dingen zijn die een slechte dag geweldig kunnen maken. In deze spin-off plant hij een gedurfde overval van $ 44 miljoen aan juwelen met behulp van een team van ervaren criminelen, waaronder Keila, Damiá, Cameron, Roi en Bruce. Berlin is gepland om 29 december uit te komen op Netflix. We kunnen dus nog niet stellen dat het een goede serie is, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.