10. Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022) 

Glass Onion: A Knives Out Mystery is een film die niet mag ontbreken in het rijtje van beste misdaadfilms op Netflix. De film is het vervolg op de succesvolle film Knives Out, waarin detective Benoit Blanc terugkeert voor een nieuwe zaak vol intriges en mysterie. Op IMDb zijn de kijkers het met elkaar eens: dit is een film van formaat. Niet zo gek ook dat de film een 7.1 scoort op IMDb.

 

9. The Equalizer (2014) 

Denzel Washington schittert als Robert McCall, een voormalig CIA-agent die zijn vaardigheden gebruikt om gerechtigheid te brengen aan degenen die hulp nodig hebben. The Equalizer is een actiefilm vol spanning en actie die je op het puntje van je stoel zal houden. Op IMDb krijgt deze film een 7.2.

 

8. Uncut Gems (2019) 

Uncut Gems is een hectische thriller met Adam Sandler in een verrassend serieuze rol als Howard Ratner, een juwelier die verslaafd is aan gokken. Met zijn leven op het spel moet hij wanhopig proberen om uit de problemen te blijven, terwijl hij zichzelf steeds verder in de nesten werkt. De nummer #8 in het rijtje van beste misdaadfilms scoort een 7.4 op IMDb.

 

7. Midnight Express (1978) 

Midnight Express is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Billy Hayes, die wordt veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf in een Turkse gevangenis voor het smokkelen van drugs. Deze aangrijpende film laat de gruwelijke realiteit van het gevangenisleven zien en is een absolute klassieker. Het IMDb-cijfer? Een 7.5.

 

6. The Gentlemen (2019) 

Regisseur Guy Ritchie keert terug naar zijn roots met The Gentlemen, een misdaadkomedie vol zwarte humor en slimme dialogen. Matthew McConaughey speelt hierin de rol van drugsbaron Mickey Pearson die verwikkeld raakt in een smerig spelletje om zijn imperium te beschermen. Op IMDb is men zeer te spreken over de film: The Gentlemen krijgt een 7.8.

5. Taken (2008)

In Taken zien we Liam Neeson in actie als Bryan Mills, een voormalige geheim agent die alles op alles zet om zijn ontvoerde dochter terug te vinden. Deze spannende film zit boordevol actie en heeft Neesons carrière nieuw leven ingeblazen. Cijfer? Een 7.8 op IMDb.

 

4. Knives Out (2019) 

Knives Out is een moderne whodunit die je op het puntje van je stoel houdt. Wanneer de beroemde misdaadschrijver Harlan Thrombey dood wordt aangetroffen in zijn landhuis, moet de excentrieke privédetective Benoit Blanc, gespeeld door Daniel Craig, de zaak oplossen. Met een sterrencast en een ingenieus plot is dit een vermakelijke misdaadfilm met een knipoog naar klassieke mysteries. Op IMDb krijgt de film een 7.8. 

 

3. Prisoners (2013) 

Prisoners is een intense thriller waarin Hugh Jackman, één van de sterkste acteurs van Hollywood, schittert als vader die vastbesloten is om zijn vermiste dochter terug te vinden, koste wat het kost. Met een ijzersterke cast, waaronder Jake Gyllenhaal en Viola Davis, biedt deze film een meeslepend verhaal vol twists en turns. Op IMDb krijgt de film een 8.1.

 

2. Scarface (1983) 

Scarface is een iconische film die het verhaal vertelt van Tony Montana, gespeeld door Al Pacino, een Cubaanse immigrant die zich opwerkt in de onderwereld van Miami. Regisseur Brian De Palma levert hiermee een meesterwerk af dat bekend staat om zijn gewelddadige scènes en onvergetelijke quotes. Niet zo gek ook dat deze film een 8.3 scoort op IMDb

 

1. The Godfather (1972) 

De nummer #1 in het rijtje van misdaadfilms op Netflix is The Godfather. Deze film is de klassieker der klassiekers. Geregisseerd door Francis Ford Coppola, neemt deze epische film ons mee naar het meedogenloze leven van de maffiafamilie Corleone in de jaren 40. Met geweldige acteerprestaties van Marlon Brando en Al Pacino is dit een absolute banger voor elke filmliefhebber. De film krijgt dan ook een 9.2 op IMDb.

Of je nu houdt van klassiekers zoals The Godfather of moderne misdaadfilms zoals Knives Out, Netflix heeft voor ieder wat wils in hun indrukwekkende selectie misdaadfilms. Dus maak je borst maar nat voor avonden vol spanning en geniet van deze films op Netflix!