Wie zijn de beste F1-coureurs ooit?

Als we aan Formule 1 denken, dan komt de naam Michael Schumacher uiteraard omhoog borrelen. Voor lange tijd was de Duitse autocoureur de beste van alle F1-coureurs ooit, totdat Lewis Hamilton zijn carrière begon. En de Brit is voorlopig nog niet klaar. Maar zoals Schumacher zelf altijd zei: “records are there to be broken”.

Afgelopen oktober 2020 tijdens de GP Eifel evenaarde Lewis het record van de Duitse legende door zijn 91ste overwinning te behalen. Mick Schumacher, de zoon van de zevenvoudige wereldkampioen, kwam langs en overhandigde hem deze helm die van zijn vader is geweest als cadeau voor het verbreken van het ultieme record dat Michael Schumacher had neergezet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher)

Momenteel staat Lewis Hamilton op 95 overwinningen, gevolgd door Michael Schumacher met 91 overwinningen. Lewis gaat  zeker nog wat toevoegen aan zijn totaal. In 2008 wist hij zijn eerste wereldkampioenschap te winnen en begon de achtervolging op de zevenvoudige wereldkampioen Schumacher. Seizoen 2020 loopt nog, maar we kunnen al zeggen dat Lewis de 7 wereldkampioenschappen van Schumacher gaat evenaren. Wellicht gaat hij er volgend jaar ook nog overheen?

De beste F1 coureurs van vroeger

Een naam die we ook voorbij zien komen is Juan Manuel Fangio. Met vijf wereldkampioenschappen in de jaren 50 en iets meer dan 46% winstpercentage is dit een regelrechte pionier. Sebastian Vettel zien we ook veel en hoog voorbij komen in de statistieken. De Duitser doet het nu misschien iets minder maar met 53 overwinningen staat hij toch mooi op een derde plek en met vier wereldkampioenschappen is het echt wel één van de beste f1 coureurs ooit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sebastian Vettel (@vettelofficial)

Alain Prost volgt vlak achter Vettel met 51 overwinningen en tevens vier wereldkampioenschappen. Zijn grootste rivaal, Ayrton Senna, staat vijfde op de lijst met 41 overwinningen. De rivaliteit tussen Prost en Senna was ongekend en zij lieten de concurrentie ook ver achter zich. Deze twee mannen mogen zeker niet vergeten worden in deze lijst.

De nieuwe generatie in de Formule 1

Onze Max Verstappen is natuurlijk ook records aan het zetten, maar dan door de jonge leeftijd waarmee hij overwinningen behaalt. In Australië 2015 was Max Verstappen met 17 jaar en 166 dagen de jongste rijder ooit die een Formule 1 race begonnen is. In Maleisië 2015 liet Max meteen zien wie hij was en werd hij de jongste rijder ooit die punten scoorde. Dit gebeurde toen hij 17 jaar en 180 dagen oud was.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Met zijn eerste overwinning in 2016 in Spanje zorgde Max ervoor dat hij de jongste winnaar ooit is met zijn 18 jaar en 228 dagen. Hij stoot Vettel hiermee van de troon. Tegelijkertijd zorgde deze overwinning er ook voor dat hij de jongste coureur op het podium ooit is. Max is daarnaast ook de jongste rijder die een snelste ronde heeft neergezet. Dit bokste hij voor elkaar in Brazilië 2016 toen hij 19 jaar en 44 dagen oud was. In totaal heeft onze eigen Max nu de teller op 9 overwinningen gaan. Dus mocht hij Lewis in willen halen, heeft ie nog een lange weg te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Ben je ook zo benieuwd naar welke auto’s de F1-coureurs privé rijden?