De beste F1-coureur mist een GP

Iedere week ondergaan de mensen die op het circuit staan een test. Vanochtend kwam naar voren dat Lewis Hamilton positief getest was en daardoor de GP van aankomend weekend in Sakhir moet missen. Gelukkig heeft de Brit maar milde klachten, maar daarnaast is het natuurlijk een zwaar gemis voor team Mercedes. De hoeveelheid gewonnen races voor Lewis Hamilton blijven voorlopig hetzelfde en voor Max Verstappen en de andere coureurs is dit natuurlijk wel een buitenkansje om de winst wat gemakkelijker te kunnen pakken. Zij zijn echter niet de enige die er een buitenkansje in zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Nu Lewis Hamilton niet kan rijden, moet er wel binnenkort een vervanger worden aangewezen om in de auto van de onbetwiste winnaar te gaan rijden. Totaal geen druk verder. Er zijn al een paar suggesties, maar als we de comments moeten geloven en onze eigen mening, dan is Mercedes-junior George Russel wel de meest geliefde oplossing. Al is Hulkenberg al een paar keer eerder ingevallen dit seizoen en heeft hij ook een goede kans om in de winnaarsstoel te zitten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Hoeveel races heeft Lewis Hamilton gewonnen?

Met 332 punten hoeft Lewis niet bang te zijn dat zijn eerste plaats in gevaar komt met één GP missen. Met 11 winsten in dit seizoen alleen al is de Brit alweer lekker bezig, maar hoeveel heeft Lewis Hamilton nou totaal gewonnen? Afgelopen weekend in Bahrein behaalde Lewis zijn 95ste(!) overwinning in de Formule 1. Wat een prestatie. In totaal heeft de Brit al 264 races gestart en bijna 36 procent van zijn races wordt Lewis eerste. Je kan wel zeggen dat hij de GOAT van de F1 is.

In totaal heeft de Britse formule 1 coureur 164 keer op het podium gestaan, waarvan er 13 dit seizoen plaatsvonden. Met een totaal aantal punten van 3763 en 95 overwinningen, overtreft Lewis zelfs legende Michael Schumacher die totaal 91 overwinningen op zijn naam heeft staan. Beide top coureurs staan op zeven kampioenschappen, maar Lewis gaat daar ongetwijfeld overheen. Buiten de racebaan doet Lewis het ook erg goed, want hij heeft een heel scala aan knappe ex-vriendinnen waar menig man jaloers op zou zijn. Lekker bezig Lewis. Hopelijk kunnen we hem snel weer zien op de baan.