10. Hospital Playlist

Hospital Playlist komt uit Zuid-Korea en gaat over een groep dokters. Ze werken in het Yulje ziekenhuis en zijn al met elkaar bevriend sinds ze allemaal geneeskunde studeerden in 1999. Nu zijn ze werkzaam in de V.I.P-vleugel van het ziekenhuis. In Korea viel de serie veel in de prijzen op prestigieuze festivals. Ook namen de kijkcijfers gedurende het seizoen erg toe, tot wel miljoenen kijkers. Een seizoen 2 kon dus ook niet uitblijven en staat op de planning voor 2021. Hierdoor vertrekt de nummer 10 van de beste comedy series op Netflix voorlopig nog niet van het streamingsplatform.

IMDb-score: 8.7

 

9. Cobra Kai

Liefhebbers van Karate Kid zullen Cobra Kai zeker waarderen. De serie is namelijk een sequel op de Karate Kid-films en speelt zich 34 jaar na de oorspronkelijke films af. Johnny Lawrence besluit de Cobra Kai-gym weer te heropenen. Dat zorgt er al gauw voor dat zijn rivaliteit met Daniel LaRusso weer opnieuw wordt opgeblazen. Het derde seizoen van de serie moet nog op Netflix verschijnen, maar seizoen 4 is nu al bevestigd. Wat dat betreft is dit één van de comedy series die we nog lang op Netflix gaan zien.

IMDb-score: 8.7

 

8. BoJack Horseman

Onder de beste comedy series op Netflix vinden we veel animatieseries. Zo ook Bojack Horseman. Deze serie gaat over een paard dat in de jaren ’90 succesvol was in sitcoms en de naam BoJack Horseman draagt. Nu, jaren na zijn grote succes, probeert hij zijn vroegere succes weer te evenaren. Dit doet hij onder andere door een biografie over zijn leven te laten schrijven, maar tegelijkertijd moet hij ook om zien te gaan met zijn persoonlijke problemen. Fenomenaal, bizar en one of a kind.

IMDb-score: 8.7

 

7. Arrested Development

Arrested Development is meer dan zomaar een grappige serie. De serie won vele Emmy’s (te vergelijken met de Oscars voor televisieseries) en werd zelfs in 2007 uitgeroepen tot één van de 100 beste tv-programma’s aller tijden. In de serie volgen we de familie Bluth: een familie die gek, problematisch én heel rijk is. Als de vader van het gezin in de gevangenis terechtkomt, is het aan zijn bonte familieleden om hun bedrijf te redden.

IMDb-score: 8.7

 

6. South Park

South Park, wie kent het niet? In de lijst van beste comedy series op Netflix mocht deze serie niet ontbreken. Vooral de Amerikanen moeten het vaak ontbreken in deze serie, waarbij harde onderwerpen en donkere humor niet worden vermeden. Sterker nog: het lijkt haast het vaste ingrediënt van de serie over de inwoners van South Park. Elke aflevering maakt het groepje vrienden van Stan, Kyle, Kenny en Cartman zoveel bizarre avonturen mee dat er inmiddels al meer dan 300 afleveringen zijn uitgebracht van de serie.

IMDb-score: 8.7

 

5. Steins; Gate

Deze Japanse animeserie gaat over een groep vrienden die een wel heel bijzondere ontdekking doen. Ze hebben onder leiding van Rintaro, de wetenschapper van de groep, een telefoon uitgevonden. Hiermee kunnen ze echter tekstberichten naar het verleden sturen. Dit zorgt al gauw voor verschillende benarde situaties, zeker als de organisatie CERN (die onderzoek doet naar tijdreizen) de groep op het spoor komt.

IMDb-score:  8.8

 

4. Monty Python’s Flying Circus

De oudste onder de beste comedy series op Netflix is Monty Python’s Flying Circus. Deze serie werd uitgezonden tussen 1969 en 1974. In totaal werden er 45 afleveringen uitgebracht. Hierin zien we een bonte verzameling van acteurs: de ‘Pythons’. Zij spelen sketches en bizarre situaties na op een manier die al die jaren later nog steeds de moeite waard is en zeer geschikt voor een droge Netflix-avond.

IMDb-score: 8.8

 

3. One-Punch Man

Ook One-Punch Man is één van de comedy series op Netflix die in een animestijl is gemaakt. We volgen Saitama, die na jaren training zó sterk is geworden dat hij als superheld wordt gezien. Saitama kan immers met één klap zijn tegenstander uitschakelen. Dat maakt het leven als superheld echter wel heel saai, en hij blijft dan dus ook wachten op waardige tegenstanders.

IMDb-score: 8.8

 

2. Friends

Friends is legendarisch. Of je nou de grootste fan bent van de droge humor, of de afleveringen vooral kijkt vanwege Jennifer Aniston: iedereen heeft wel eens een aflevering of seizoen gekeken. In de serie volgen we de belevenissen van een vriendengroep die elke aflevering weer in benaderde situaties, miscommunicaties en droge initiatieven terechtkomt. Voel jij je al nostalgisch worden? Check dan hoe Monica, Rachel en Phoebe uit Friends er nu uitzien.

IMDb-score: 8.9

 

1. Rick and Morty

De absolute nummer één onder de beste comedy series op Netflix volgens IMDb is Rick and Morty. Inmiddels zijn er 4 seizoenen op Netflix te vinden. De serie gaat over Morty en zijn briljante opa Rick. Samen maken ze het ene na het andere avontuur mee. Die avonturen spelen zich vaak af in alternatieve werkelijkheden en op andere planeten, waardoor je vaak geen idee hebt wat je kunt verwachten van een aflevering.

IMDb-score: 9.2