Austin Russell is de jongste miljardair ter wereld

Austin Russel kan zichzelf de jongste miljardair noemen die er op deze wereld rondloopt. Niet alleen verdiende hij een astronomisch bedrag met een start-up die lasersensoren maakt voor zelfrijdende wagens, maar ook heeft hij flink wat aandelen in Luminar Technologies, die in één dag tijd heel veel meer waard werden. Daarmee steeg zijn vermogen en is hij in één klap miljardair geworden. Bizar, want Russel begon op zijn 17de met zijn start-up en is nu nog maar 25 jaar oud. Hiermee hoeft hij waarschijnlijk de rest van zijn leven niet meer te werken.

austin russel nu miljardair

Gespecialiseerd in technische systemen

Het bedrijf van Austin is gespecialiseerd in het maken van systemen waarmee zelf-rijdende auto’s kunnen ‘zien’ wat er om de auto heen gebeurt. Bij dat systeem wordt Lidar gebruikt, een technologie die de afstand tot een object bepaalt door er een laserstraal op te laten weerkaatsen. Maar dat was niet zijn eerste uitvinding. Hij bouwde bijvoorbeeld een doodnormale Nintendo DS om in een telefoon en maakte een ondergronds recycle systeem.

Russel sloeg de middelbare school zelfs over en begon met studeren op de Universiteit van Californië. Daar studeerde hij op het Beckman Laser Institute. Hij ging niet veel later naar de Universiteit van Stanford en hij ontving 100.000 dollar van het Thiel Fellowship, dat jongeren onder de 23 jaar sponsort als ze stoppen met school en de wetenschap in gaan of een eigen bedrijf opstarten. 

austin russel uitvinding miljardair

Vermogen van ruim twee miljard dollar

Austin Russel had 104,7 miljoen aandelen in zijn bedrijf zitten. Die stegen een tijd geleden naar 2,4 miljard dollar. Daarmee was Russel de jongste miljardair ter wereld. Overigens is het onmogelijk om hem tegen te komen op sociale media. Austin heeft namelijk geen Instagram of Facebook. En waar hij zijn eerste kennis vandaan haalde? Wikipedia en YouTube. En daarna was het gewoon heel hard werken om te komen waar hij nu is, bizar!