De beste comedy films op Netflix (IMDb)

Ben jij op zoek naar een comedy film? Dan zit je bij Netflix goed. Wat opvalt aan het aanbod comedy films op de streamingservice is de grote diversiteit. Zo vind je er recente films en films die al tientallen jaren geleden verschenen. Ook de verhaallijnen en vormen van humor verschillen veel in de films. Dit zijn de beste komediefilms die je op Netflix kunt vinden, plus de bijbehorende scores van IMDb.

10. Silver Linings Playbook

Deze film werd in 2013 genomineerd voor maar liefst acht Oscars. Centraal staat Pat (Bradley Cooper), die lange een lange opname in een kliniek weer terugkeert naar zijn familie. Hij moet leren dealen met zijn bipolaire stoornis en zijn relatie die stuk is gelopen. Hierbij krijgt hij onder andere hulp van zijn vader (gespeeld door Robert DeNiro) en de mysterieuze Tiffany (gespeeld door Jennifer Lawrence). Tiffany is net als hij getekend door het verleden. De twee groeien naar elkaar toe door samen te trainen voor een belangrijke danscompetitie.

IMDb-score: 7.7

 

9. The Big Short

Deze hilarische film gaat over een aantal verhaallijnen die zich allemaal afspelen ten tijde van de kredietcrisis uit 2007. De cast van The Big Short bestaat uit enkel grote namen. Denk aan Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling en Brad Pitt. De mannen spelen vier ‘outsiders’ die het opnemen tegen de grote banken. De verhalen zijn echt gebeurd, maar wel gedramatiseerd voor de film.

IMDb-score; 7.8

 

8. Ghost Busters

Deze film kan zonder twijfel een echte klassieker in het genre worden genoemd. ‘Who you’re gonna kill? Ghost busters!’ klinkt je dan waarschijnlijk ook bekend in de oren. Een groep geestenvangers staan centraal in deze film. Als experts werden zij ingehuurd om bovennatuurlijke geesten te vangen. Aan de special-effects is duidelijk te zien dat de film uit 1984 komt, maar dit mag de pret niet drukken. Ben je een fan van comedy films? Dan mag deze film niet ontbreken in je repertoire.

IMDb-score: 7.8

 

7. Breakfast Club

Deze comedy staat pas recentelijk op Netflix, terwijl de film zelf alweer uit 1985 komt. In de Amerikaanse film wordt een groep scholieren gevolgd. Zij behoren allemaal tot één subcultuur van hun high school. Zo heb je het buitenbeentje, de nerd, de sportieve jongen en het populaire meisje. De groep moet op een vrije zaterdag nakomen op school. Daar raken ze al gauw met elkaar in gesprek en realiseren ze zich dat ze meer gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten.

IMDb-score: 7.9

 

6. Vizontele

Deze Turkse comedy film is gebaseerd op de jeugdherinneringen van de regisseur van de film. Hij laat zien hoe een klein Turks dorp werd ‘opgeschrikt’ door de eerste televisie in 1970. Een nogal excentrieke elektricien wordt door de burgemeester van het dorp in touw genomen om de televisie te kunnen aansluiten. Als we de trailer moeten geloven is deze Emin inderdaad behoorlijk vreemd en zullen de gekke situaties elkaar in rap tempo opvolgen.

IMDb-rating: 8.0

 

5. G.O.R.A

in G.O.R.A heb je als doorsnee liefhebber van comedy’s niet meteen door waar je naar kijkt. Ben je echter ook een groot fan van sciencefiction, dan zul je al snel veel gelijkenissen ontdekken. In de Turkse film zie je veel parodieën op films als Star Wars en The Matrix terug. De film gaat over een koopman die wordt ontvoerd door aliens. In de ruimte beleeft hij het ene na het andere bizarre avontuur.

IMDb-rating: 8.0

 

4. Monthy Python’s Life of Brian

Dit is de eerste film van de comedygroep Monty Python die in de top 10 staat. In deze satirische komediefilm volgen we Brian Cohen. Hij is een buurjongen van Jezus Christus en wordt vervolgens met hem verward. Ongewild krijgt Brian door een samenloop van omstandigheden al gauw een groep volgelingen achter zich aan. Een groot deel van de film werd gefinancierd door ex-Beatle George Harrison. De komediefilm kon rekening op veel kritiek, voornamelijk vanuit een religieuze achtergrond. Toch bewijst de IMDb-rating dat ook veel mensen de humor achter de film konden inzien.

IMDb-rating: 8.1

 

3. Monthy Python: the Holy Grail

Waar Life of Brian inspeelt op het leven van Jezus, doet The Holy Grail dit met de legende achter koning Arthur. Centraal staat diens zoektocht naar de Heilige Graal. Het feit dat twee films van de Monthy Python comedygroep in de top 5 staan, bewijst het grote succes van de groep. Jaren later wordt deze film nog steeds alom geprezen en is hij terug te zien in veel lijsten met beste comedy films.

IMDb-rating: 8.2

 

2. Wolf of Wall Street

Het is geen toeval dat deze film tot de beste Leonardo DiCaprio films behoort. De misdaadkomedie is gebaseerd op dagboekfragmenten van Jordan Belfort. De makelaar wordt gespeeld door DiCaprio. Belfort blijft meer en meer succes hebben in de zakenwereld, totdat hij een heus machtsimperium heeft opgebouwd. Maar zijn succes, geld en roem heeft ook een keerzijde. Ook Margot Robbie en Matthew McConaughey zijn te zien in de film.

IMDb-rating: 8.2

 

1. Babam Ve Oglum

Grote kans dat je nog niet eerder van deze film hebt gehoord, maar hij staat toch echt helemaal bovenaan. De titel van de film betekent “My father and my son”. De Turkse comedy was in 2005 een groot succes. Centraal staat Sadik, die al langere tijd met zijn vader in de clinch ligt nadat hij een ander carrièrepad verkoos boven de voorkeur van zijn vader. Wanneer Sadik terugkeert naar zijn ouderlijk huis, samen met zijn zoon, zorgt dit in de Netflix film voor ontroerende en grappige taferelen.

IMDb-rating: 8.3