Het Geheugenspel (2023)

De eerste in het rijtje van beste boekverfilmingen op Netflix is ‘Het Geheugenspel‘. Het is een meeslepende thriller gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicci French. Het verhaal draait om psychologe Frieda Klein die betrokken raakt bij een moordonderzoek waarbij haar eigen herinneringen centraal staan. IMDb geeft deze mysterieuze film 6.2/10 sterren. 

The Big Short (2015)

Dit waargebeurde verhaal, gebaseerd op het boek van Michael Lewis, neemt je mee in de wereld van de financiële crisis van 2007-2008. Een groep buitenstaanders ontdekt de instabiele marktomstandigheden en besluit hier slim gebruik van te maken. IMDb geeft deze drama-komedie film 7.8/10 sterren.

Fight Club (1999)

Nummer #3 in het rijtje van beste boekverfilmingen op Netflix staat ‘Fight Club’. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Chuck Palahniuk, deze cultklassieker volgt de belevenissen van een naamloze verteller die zich aansluit bij een ondergrondse vechtclub. Een verontrustende en intrigerende film die je aan het denken zet. IMDb geeft deze drama film 8.8/10 sterren. 

Gone Girl (2014)

Een spannende thriller gebaseerd op het boek van Gillian Flynn. Het verhaal draait om de mysterieuze verdwijning van Amy Dunne en de zoektocht naar haar man Nick, die al snel verdachte nummer één wordt. IMDb geeft deze mysterieuze film 8.1/10 sterren. 

Toen ik je zag (2023)

Een Nederlandse drama film gebaseerd het boek van Isa Hoes over haar leven met Antonie Kamerling. Esther en Bastiaan zijn een beroemd acteurskoppel dat een perfect leven lijkt te leiden. Maar achter de schermen worstelt Bastiaan met depressies, angsten en onzekerheid, wat hun relatie beïnvloedt. IMDb geeft deze drama film 6.8/10 sterren. 

The Wolf of Wall Street (2013)

Dit biografische misdaaddrama is gebaseerd op het leven van Jordan Belfort, een beursmakelaar die betrokken raakt bij grote fraudezaken op Wall Street. Met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol is dit een film vol extravagante excessen en wilde avonturen. IMDb geeft deze komedie film 8.2/10 sterren. 

Forrest Gump (1994)

Deze klassieker, gebaseerd op het boek van Winston Groom, vertelt het levensverhaal van Forrest Gump, een man met een laag IQ maar een groot hart. Hij maakt allerlei bijzondere gebeurtenissen mee terwijl hij zijn jeugdliefde Jenny achterna reist. IMDb geeft deze romantische film 8.8/10 sterren. Saillant detail: Tom Hanks heeft goed verdiend aan ‘Forrest Gump’.

The Da Vinci Code (2006)

Nog zo’n topper in het rijtje van beste boekverfilmingen op Netflix is ‘The Da Vinci Code’. Gebaseerd op de bestseller van Dan Brown, deze spannende avonturenfilm volgt de symbolisch Robert Langdon terwijl hij betrokken raakt bij een moordmysterie met religieuze en historische implicaties. IMDb geeft deze mysterieuze film 6.6/10 sterren. 

Wonder (2017)

Een ontroerend verhaal gebaseerd op het boek van R.J. Palacio. Het volgt de belevenissen van Auggie Pullman, een jongen met een gezichtsafwijking die voor het eerst naar school gaat en leert omgaan met vooroordelen en acceptatie. IMDb geeft deze drama film 7.9/10 sterren. 

Inferno (2016)

Gebaseerd op het boek van Dan Brown, dit is het derde deel in de Robert Langdon. De film volgt Langdon terwijl hij probeert te voorkomen dat een gekke wetenschapper een wereldwijde plaag verspreidt die de overbevolking moet tegengaan. IMDb geeft deze actie film 6.2/10 sterren.

Deze 10 beste boekverfilmingen op Netflix bieden allemaal unieke verhalen en indrukwekkende acteerprestaties. Of je nu houdt van spanning, romantiek of drama, er zitten genoeg boekverfilmingen op Netflix dus gegarandeerd dat er iets tussen zit wat je aanspreekt. Dus ga lekker achterover zitten, zet Netflix aan en geniet van deze geweldige films!