Verdiensten Tom Hanks voor rol Forrest Gump

Tom Hanks is een van de best betaalde acteurs en dit komt grotendeels door zijn rol in Forrest Gump uit 1994. De film gaat over verschillende historische gebeurtenissen vanuit het perspectief van een man met een laag IQ, wiens enige wens is om herenigd te worden met zijn jeugdliefde.

Door een speciale clausule in zijn contract verdiende Tom Hanks maar liefst 40 miljoen dollar aan deze rol. Daarnaast kregen hij en Forrest Gump-regisseur Robert Zemeckis nog extra inkomsten dankzij hun eigen geïnvesteerde geld om scènes in de film te behouden. Officiële gegevens over de inkomsten of de clausule in het contract zijn nooit gedeeld. Ondanks dat, wordt er gedacht dat hij in totaal 60 miljoen dollar voor de film zou hebben gekregen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Hanks (@tomhanks)

Forrest Gump was financieel een groot succes

De in 1994 uitgebrachte film zorgde niet alleen bij Tom Hanks voor een goed gevulde portemonnee. De Hollywood-kaskraker won namelijk zes Oscars voor onder andere Beste Regisseur en Beste Acteur. Ook werd het Paramount Pictures meest winstgevende film. In totaal haalde de film 678,2 miljoen dollar op.

Tom Hanks kreeg een goed salaris voor andere rollen

Volgens Business Insider plaatst de rol van Forrest Gump, Tom Hanks op de negende plaats in de top 20 best betaalde filmrollen aller tijden. Daarnaast eindigde hij ook op de 15e plaats voor zijn rol als Captain John Miller in Saving Private Ryan uit 1998. Voor deze film heeft hij ongeveer 40 miljoen dollar verdiend. Deze rollen en films zoals Toy Story en Cast Away zorgen ervoor dat Tom Hanks een van de best betaalde acteurs aller tijden is.