Het plot van Het Geheugenspel

De rebelse tiener Nathalie verdwijnt in 1997 tijdens een groots festijn. Haar boezemvriendin Eva (gespeeld door Anna Drijver) heeft deze vermissing nooit volledig kunnen verwerken. Ze heeft zich met vastberadenheid door het leven weten te slaan en een indrukwekkende loopbaan als architecte opgebouwd. Doch, vele jaren later, wordt het levenloze lichaam van Nathalie gevonden.

Overmand door het trauma en terugkerende flarden van herinneringen, begint Eva een zoektocht naar heling via sessies bij hypnotherapeut Alex Pruijssers (gespeeld door Maarten Heijmans). Wat is er nou precies gebeurd tijdens die noodlottige avond in 1997? En waarom tracht Eva’s geest wanhopig om de herinneringen aan die duistere nacht weg te stoppen? Schuilt er in haar onderbewustzijn wellicht meer kennis over de vermissing dan ze zich realiseert?

het geheugenspel netflix nederlands film belgisch

Het Geheugenspel ontvouwt zich langzaam, als een meeslepende en intrigerende puzzel. Meer dan honderd minuten lang kan je zelf speculeren over wie er daadwerkelijk schuldig is en wat er exact is gebeurd. Het verhaal leidt het publiek subtiel naar bepaalde aannames, om vervolgens met een verrassende plotwending tevoorschijn te komen. Houd je aandacht er dus goed bij.

De film wordt goed ontvangen door Netflix-kijkers

Op de bekende site IMDb krijgt de film een cijfer van 6,1/10 sterren. Voldoende, maar iet bijster hoog dus. Echter zijn vele Netflix-kijkers, vooral de liefhebbers van whodunnits, razend enthousiast over Het Geheugenspel, die je wellicht overhalen om hem toch te kijken.

Wij selecteerden een aantal Tweets over de Nederlands-Belgische film: