Succesvol worden zonder studie af te ronden, het kan

We hebben er allemaal weleens aan gedacht tijdens een lastige tentamenperiode of een scriptie waar je geen zin in had: als ik succesvol zonder studie kan worden, stop ik het liefst vandaag nog. Toch is de werkelijkheid nou eenmaal vaak zo dat we toch echt een papiertje moeten hebben voor op de arbeidsmarkt. Ook roepen veel beroemdheden dat je toch echt je school af moet maken. Dit is opvallend, want er zijn een flink aantal die dit zelf niet hebben gedaan. Dit zijn 10 beroemdheden die zonder diploma succesvol zijn geworden.

Leonardo DiCaprio

Deze acteur kennen we allemaal uit absolute toppers. Denk aan Titanic, Inception en Once Upon a Time in Hollywood. De acteur zit er warmpjes bij en is één van de grootste namen uit Hollywood. Toch is hij nooit begonnen aan een studie. De acteur zat op de John Marshall High School in Los Angeles, maar na zijn Junior Year (wat bij ons gelijk staat aan de vijfde klas) stopte hij met school.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juan Espinoza (@encelebridadess) on

Mark Wahlberg

Deze acteur volgde lessen aan de Copley Square High School, gelegen in Boston. Vanwege worstelingen met alcoholmisbruik lukte het hem echter niet om af te studeren. Uiteindelijk wist hij alsnog succesvol zonder studie te worden en zagen we de acteur in talloze films voorbij komen.

View this post on Instagram

Work mode!! Inspired to be better. ❤️

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on

Chris Rock

Ook al is Chris Rock één van de grappigste acteurs als het aankomt op stand-up komedie, toch was er tijdens zijn High School jaren niet veel te lachen. De acteur werd namelijk gepest, waarna zijn ouders besloten om hem van school af te halen. Inmiddels is de acteur ongelofelijk populair. Wie het laatst lacht, lacht het best, zullen we maar zeggen.

Jay-Z + Beyoncé

Als je ooit nog twijfelt of het jou lukt om succesvol zonder studie te worden, kijk dan naar Beyoncé en Jay-Z. Dit duo is hét bewijs dat een diploma niets hoeft te betekenen. Samen zijn zij namelijk goed voor maar liefst $1.26 miljard dollar. Beyoncé verdiende dit geld als onderdeel van Destiny’s Child en inmiddels al jaren als solo-artiest, terwijl Jay-Z het met rappen en als ondernemer verdiende.

Ryan Gosling + Emma Stone

De film La La Land die sinds kort op Netflix staat, gaat over een stel dat het probeert te maken in Hollywood. De hoofdrollen worden gespeeld door Ryan Gosling en Emma Stone. Dit is een grappige keuze, want zowel Gosling als Stone hebben beide nooit hun school afgemaakt, omdat ze zich wilden richten op acteren. Het is de twee meer dan gelukt: Stone won zelfs een Oscar voor haar rol in La La Land.

Prince Harry

Waar andere beroemdheden stopten met hun high school om zich te richten op acteren of omdat ze bijvoorbeeld werden gepest, was dit bij Prince Harry niet het geval. Hij stopte namelijk met High School voor een tussenjaar en studeerde aan de Royal Military Academy Sandhurst. Na zijn loopbaan in het leger stapte hij uiteindelijk in het veelbesproken huwelijksbootje met Meghan Markle.

Drake

Ook Drake is een voorbeeld van hoe het gemakkelijk is om succesvol zonder studie te worden. De rapper begon zijn lange carrière als acteur in de serie Degrassi. Inmiddels is hij uitgegroeid tot één van de bekendste en meest succesvolle rappers, met hits als One Dance en Hotline Bling.

View this post on Instagram

To be the boss I’m awful nice

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on

Rihanna

Ook Rihanna heeft ervoor gekozen om nooit te gaan studeren. Dit deed ze zodat ze vanwege een platencontract dat haar werd aangeboden op haar zestiende. Dat ze de juiste beslissing heeft gemaakt blijkt wel. De zangeres is succesvol in de muziek, in films en op het gebied van mode.