Nieuwe bioscoopfilms in augustus

Het zal je niet zijn ontgaan dat de release van veel films zijn verschoven. Dit heeft natuurlijk te maken met de huidige maatregelen. Nu de bioscopen inmiddels alweer een tijd open zijn, kunnen we ons gelukkig wel voorbereiden op een aantal films die we deze maand kunnen zien. Dit zijn drie toffe bioscoopfilms in augustus.

Tenet

Verreweg de film waar we het meest naar uitkijken, Tenet. Deze film is gemaakt door Christopher Nolan, het genie achter Inception. In Tenet krijgt een geheim agent de opdracht om een derde wereldoorlog te voorkomen. Dit moet hij doen aan de hand van tijdreizen. Veel scènes in de film spelen zich dus achterstevoren af. Net als bij Inception zijn thema’s als de tijd, het geheugen en muziek sterk aanwezig. John David Washington, zoon van de enige echte Denzel Washington, speelt de hoofdrol. Dit is één van de bioscoopfilms in augustus waar we nog het langst op moeten wachten. De film staat namelijk gepland voor 27 augustus.

 

Berlin Alexanderplatz

Net als de andere bioscoopfilms in augustus in Berlin Alexanderplatz erg spannend. We volgen de vluchteling Francis, die van Afrika naar Europa vlucht. Eenmaal aangekomen in Berlijn probeert hij met man en macht zijn vorige leven te verbeteren. Dat wordt echter moeizaam wanneer hij in aanraking komt met de criminele Reinhold. Het duurt niet lang voordat Francis wordt meegezogen in het Duitse criminele circuit. Voor de film kunnen we binnenkort al naar de bioscoop. Berlin Alexanderplatz komt namelijk al op 6 augustus uit.

 

Antebellum

Zangeres Janelle Monáe bewijst wederom dat ze niet alleen een mooie stem heeft, maar ook behoorlijk kan acteren. In deze horrorfilm van de makers van Us en Get Out speelt Monáe de schrijfster Veronica. Het duurt niet lang voordat ze gevangen raakt in een alternatieve werkelijkheid waarin het verleden en het heden door elkaar heen beginnen te lopen. Vanaf 21 augustus zullen we Antebellum in de bioscoop kunnen bekijken.