Eind vorig jaar werd al bekend gemaakt dat er een spin-off zou komen van La Casa de Papel over Berlin, een van de personages van de populaire serie. De serie, ook wel bekend onder de naam Money Heist, eindigde vorig jaar definitief met een vijfde seizoen. Er werd al langer gehint dat er misschien een spin-off zou komen. Het lijkt erop dat fans waarschijnlijk nog maar een jaartje hoeven te wachten tot Berlin weer op hun scherm verschijnt.

 

Waar gaat de nieuwe serie Berlin over?

De serie gaat over het personage Berlin, ook bekend onder de naam Andrés de Fonollosa. Hij wordt gespeeld door de 49-jarige Pedro Alonso. In seizoen 5 werd al een stuk meer bekend over zijn verleden, maar er is nog zoveel dat we niet weten. De serie is geen vervolg op de originele serie van La Casa de Papel, aangezien Berlin al sinds het derde seizoen alleen in flashbacks wordt getoond. Er is een grote kans dat de jeugdjaren van Berlin en zijn broer El Professor verkend zullen worden. Waarschijnlijk komen we ook nog wel meer te weten over zijn vijf ex-vrouwen en hoe hij Palermo, Marsella en Bogotá ontmoette. Mogelijke verhaallijnen zijn onder andere de overval in Parijs, waar hij maar liefst 434 diamanten stal, en zijn gevecht met de spierziekte myofibrillaire myopathie.

spin-off berlin la casa de papel

Welke La Casa de Papel-personages kunnen we verwachten?

Afgezien van Pedro Alonso zijn er nog geen andere acteurs bekend gemaakt voor de serie. Aangezien El Professor de broer is van Berlin kunnen we verwachten dat hij in ieder geval zijn gezicht laat zien. Ook is het mogelijk dat Diana Gòmez terugkeert als zijn ex-vrouw Tatiana en Rodrigo de la Serna als Palermo.

Wanneer verschijnt de spin-off van La Casa de Papel?

We moeten nog wel een tijdje wachten op de nieuwe serie, want hij komt in 2023 pas uit. Er is nog weinig bekend gemaakt, maar waarschijnlijk betekent dat wel dat er dit jaar al gefilmd wordt. Grote kans dat we binnenkort dus nog meer te weten komen over de serie. Wil je voor die tijd toch van meer La Casa de Papel genieten? Er komt een Koreaanse versie genaamd Money Heist: Korea – Joint Economic Area die dit jaar al verschijnt.

Bekijk hieronder de aankondiging van de serie: