Luxe-artikelen voor mannen die het geld waard zijn

Naast de basics die elke man in zijn kledingkast moet hebben, is het zeker een idee om eens te kijken naar deze luxe kleding en accessoires. Hoewel ze soms prijzig kunnen zijn, zijn deze artikelen elke cent meer dan waard. Check it out: 

 

1. Kasjmier kledingstukken 

Een beanie, een sjaal of een trui: kledingstukken van kasjmier zijn vaak een luxe-artikel. Kasjmier is een stuk duurder dan gewone wol, maar is ook een stuk fijner. Naast dat het minder kriebelt, is het ook zachter en lichter, zonder dat het ten koste gaat van de warmte dat het biedt. Extra comfort voor je geld, dus.

cashmere trui

Cashmere trui

Navy €189 Shop nu

2. Automatisch horloge

Een automatisch horloge windt zichzelf op als je het draagt. Geen batterijen dus, maar echt een staaltje hoogwaardige techniek. Voor wie de uitstraling van een smartwatch nou niet echt iets vindt, is dit een stijlvolle optie. Automatische horloges zijn vaak prijzig, maar dan gaat het vaak ook wel om vakwerk. Het is het geld dus waard.

horloge

Horloge

Zwarte wijzerplaat €75 (deal) Shop nu
regels dragen pak net horloge

Klassiek horloge

Meller €55 (deal) Shop nu

3. Leren handschoenen

Stijlvol en tijdloos: een paar leren handschoenen kan eigenlijk niet ontbreken in je garderobe. Het behoort tot de favorieten in het rijtje met de beste accessoires voor de herfst en winter. Als je voor een gevoerde optie gaat zijn ze ook nog eens extra warm. Daar komt bij dat ze ook nog eens jaren meegaan.

4. (Handgemaakte) leren sneakers

Leren schoenen zijn stevig en gaan lang mee. In plaats van een paar meer formele schoenen kun je ook een paar leren sneakers aanschaffen. Vaak moet je wel wat extra’s neertellen voor echt leer, maar je krijgt er dan er kwaliteit voor terug. Zeker als je voor handgemaakte sneakers gaat.

sneakers grijs

Sneakers

Grijs €179 Shop nu

5. Kwaliteitsbagage

Of het nou een weekendtas is van echt leer voor de kortere uitstapjes of een koffer van bijvoorbeeld aluminium of leer voor de langere reizen; je zult er geen spijt van krijgen. Wat je extra neertelt voor de tas of koffer haal je er makkelijk uit, want met een beetje geluk hoef je de komende decennia – of zelfs de rest van je leven – geen nieuwe bagage te kopen.

6. Een maatpak

Voor het geval dat je een keer in stijl uit eten gaat, een belangrijke meeting hebt of een bruiloft bij moet wonen. Een pak van een beetje goede kwaliteit is en ook past kan best wat kosten, maar hij kan ook jaren meegaan. Zeker als je het op maat laat maken, want dan past het precies en zie je er nog beter uit.

7. Een handgemaakte bril

Wie een bril draagt herkent misschien wel hoe moeilijk het kan zijn om de perfecte bril te vinden. Uiteindelijk draag je het waarschijnlijk regelmaat of zelfs elke dag, dus een handgemaakte bril kan zeker elke cent waard zijn. Vaak zijn handgemaakte brillen steviger, net iets unieker dan de standaard brillen en meestal kunnen ze ook passend voor je gezicht gemaakt worden.

Bril

Bril

Goud €45 Shop nu