Veja

Veja sneakers: je kent ze vast wel. Menig man is in de ban van deze hippe minimalistische sneaker, die ook nog eens vegan is. Veja is een Frans modemerk dat eerlijke sneakers produceert van duurzame materialen. Bovendien hechten zij zich erg aan goede werkomstandigheden voor arbeiders, transparantie in de keten en eerlijke lonen. De sneakers zijn bekend om hun minimalistische witte model, dat in bij ieder outfit past. Naast het lage sneaker model scoor je hem nu in een hogere variant.

Beflamboyant

Het Portugese merk Beflamboyant maakt, jawel, flamboyante sneakers die stuk voor stuk vegan zijn. Bij de productie van deze sneakers is het gebruik van dierlijke materialen 100% uitgesloten. Bovendien bestaat de collectie uit fijne witte en zwarte basic sneakers, tot aan eyecatching sneakers met kleurencombinaties. Beflamboyant heeft een PETA approved Vegan certificaat en ‘Real Sustainable Fashion’ bij Ethical Time.

Linkkens

Ben je op zoek naar opvallende duurzame sneakers? Dan ben je bij Linkkens aan het juiste adres. De sneakers uit deze collectie zijn stuk voor stuk kunstwerken. De prints en bedrukkingen op de vegan sneakers uit deze collectie zijn geïnspireerd bij een aantal kunstenaars, waaronder Vincent van Gogh, Johannes Vermeer, Jan Asselijn en Gustav Klimt. Daarnaast zijn de sneakers duurzaam geproduceerd en gemaakt van duurzame materialen.

Ethletic

Ethletic is een Duits schoenenmerk dat zich volledig bezighoudt met duurzaamheid. Zo gebruiken ze Fairtrade gecertificeerd katoen uit India, rubber uit FSC gecertificeerde Sri Lankaanse bossen en zijn PETA approved veganistisch. Bovendien wordt voor elk paar sneakers van Ethletic dat jij koopt, één dollar gedoneerd aan de Tulon Workers Welfare Society. In de collectie vind je voornamelijk een mix tussen Vans en Converse geïnspireerde streetstyle sneakers die duurzaam zijn.

Komrads

Komrads is een duurzaam sneakermerk dat een bijzonder verhaal heeft. Zo wordt een deel van de collectie sneakers gemaakt van plastic dat gevonden is in de oceaan. Maar dat niet alleen, want Komrads heeft ook een collectie gemaakt van appel afval en gerecycled katoen. Neem zeker een kijkje in de duurzame sneakercollectie van Komrads.

Ben jij op zoek naar nieuwe heren sneakers? Dan raden wij je zeker aan een kijkje te nemen bij bovenstaande merken om dit keer een duurzamere keuze te maken.