Welke accessoires zijn perfect voor de herfst & winter?

Iets wat praktisch is hoeft niet altijd afbreuk te doen aan het stijlvolle aspect, integendeel. De volgende accessoires bewijzen wel degelijk een stijlvolle toevoeging te kunnen zijn aan jouw outfit. Lees hieronder de beste herenaccessoires voor de herfst en winter van 2021/2022.

Muts

Hoe je het ook wendt of keert, de muts is hét ultieme winteraccessoire voor op je hoofd. Een zogeheten beanie houdt je hoofd niet alleen warm, het kan echt de kers op de taart zijn van jouw outfit. Maar waar moet je op letten bij het kopen van de juiste muts?

Houd bij het kopen van een nieuwe muts rekening met een aantal aspecten. De kleurkeuze is de belangrijkste. Stem de kleur van jouw muts dan ook af op andere kledingstukken die jij in je garderobe hebt. Door te gaan voor een donkere kleur, zoals donkerblauw, zwart of grijs, speel je eigenlijk altijd op safe. Deze kleuren passen bij vrijwel alle andere stijlen en kledingstukken.

muts

Muts

zwart €79 Shop nu

Echter raden we je ook aan om eens te kijken naar aardetinten. Deze kleuren behoren tot de belangrijkste modetrends voor de herfst en winter. Zo zie je veel kledingstukken in het beige of in mosgroen. Tot slot is het gebruikte materiaal belangrijk. Wil jij een stijlvolle en warme muts zonder daar heel veel aan kwijt te zijn? Ga dan voor een wollen variant. Wil jij echt uitpakken en een muts aan de haak slaan waar je never nooit spijt van gaat krijgen, dan is een kasjmier muts perfect. Deze is wat lichter, luchtiger en minstens net zo warm als de wollen variant.

Sjaal

Ook de sjaal is niet meer weg te denken van een winterse outfit. Lang, kort, dik of dun. Vrijwel alle opties zijn mogelijk bij het kopen van een sjaal.

Bij het aanschaffen van een sjaal is het belangrijk om te kijken naar de functie. Gebruik je de sjaal bijvoorbeeld alleen als opvulling van je outfit, of heeft het een andere functie? De lange, gebreide sjaals zijn helemaal van deze tijd. Deze sjaal is te gebruiken als extraatje voor je outfit, maar dient zich ook perfect om je te verweren tegen de koude dagen. Voor het kiezen van een kleur, geldt eigenlijk hetzelfde als bij de muts. Met donkere kleuren, zoals zwart of grijs, zit je goed. Kies voor de verandering is voor een donkerbeige tint. Deze kleur is makkelijk te combineren en helemaal bij tijds.

sjaal

sjaal

bruin €139 Shop nu

Handschoenen

Een echte must have in de winterse accessoires. Handschoenen kan je aanschaffen zonder er over na te denken. De kleurkeuze is vrijwel altijd zwart, maar hier gaat het om de stof van de accessoire. Handschoenen zijn praktisch. Toch is het goed om ook dit accessoire af te stemmen op je outfit.

Simpele vijfvingerige handschoenen zijn altijd goed. Ze houden je warm en vallen niet al te veel op. Deze zijn ook verkrijgbaar in het leer. Dit geeft de outfit wat meer pit. Kies je liever voor warmte, ga dan voor de wanten. Hierbij zitten alle vingers bij elkaar, vaak met een zachte en bonte binnenkant.

handschoen

handschoenen

zwart €42 Shop nu

Pet

De pet valt samen met de muts. Alleen vervult deze een andere functie. Waarbij de muts praktisch is, is de pet meer voor stylische doeleinden. Maar hoe vind je de juiste soort pet?

Er zijn meerdere soorten petten. Te beginnen met de snapback. Deze is te herkennen aan de platte cap en de plastic nopjes aan de achterkant. Deze wordt vaak gecombineerd met een streetstyle look. Dan is er de truckerpet, erg populair onder de mannen. De cap is licht gebogen en heeft een achterkant van gaas. Dit maakt de trucker ideaal voor de zomer. Vervolgens nog de flatcap en de naam zegt het al, deze heeft een platte cap. Deze pet wordt ook wel het fransje petje genoemd. De flatcap wordt vaak gedragen bij een zakelijke, casual outfit.

Speel je op safe? Ga dan voor de baseball cap. Dit is een ‘normale’ pet met een licht gebogen cap. Deze is met vrijwel alles te combineren. Vind je het tijd voor een beetje meer pit in je outfit? Kijk dan naar de flatcap en ga voor de donkergrijze kleur.

pet

Pet

bruin €119 Shop nu

Zonnebril

Een zonnebril is een van de accessoires die elke man dient te hebben. Niet alleen in de zomer is deze te dragen, maar ook zeker in de winter. In de zomer draag je vaak een zonnebril met lichte glazen. In de winter is het echter de bedoeling om een zonnebril te dragen met donkere glazen en montuur. Ga voor zwart en anders donkerblauw of bruin.

Het kiezen van een montuur licht aan de persoonlijke voorkeur. Het standaard vierkante model doet het altijd goed. Tegenwoordig zijn wat grotere brillen ook helemaal in. Vaak weet je zelf niet welke zonnebril bij jouw gezichtsvorm past. Dit is geen ramp. Kies de zonnebril waarbij jij je het comfortabelst in voelt.

sunglasses

Zonnebril

zwart €100 Shop nu

Welke kledingtrends zijn er nog meer in de herfst en winter 2021/2022?

Naast trends op het gebied van accessoires, zijn er ook bepaalde truien die nu helemaal in de mode zijn. Lees over welke kleuren truien je dit najaar dient aan te schaffen.