Ben ik iemands tweede keus?

Verliefdheid is net als het beleven van je hoogtepunt in bed. Kortom, als iemand verliefd op je is dan voel je dat wel. Toch is het is niet altijd glashelder hoe hoog jij staat op de prioriteitenlijst van je crush en wil jij alles uitsluiten voordat je knopen doorhakt. Je vraagt je continu af: wat wil je van me en ben ik slechts jouw tweede keus? En wat is jullie relatie: scharrel, twarrel, kwarrel of prela?

Er zijn verschillende signalen die erop wijzen dat je voor je crush niet de eerste keuze bent of (op dit moment) in ieder geval niet belangrijk genoeg bent om een serieuze relatie mee aan te gaan. We gaan ze langs.

 1. Jullie hebben geen diepe gesprekken

  Als de ander geen potentie ziet in iets serieus met jou, is de kans groot dat de ander geen diepe gevoelens en geheimen met je deelt. Die dingen kosten energie en waarom zou diegene energie steken in een verhouding waar een houdbaarheidsdatum op zit?

   

  ben ik tweede keus

  Tip: probeer vaker gesprekken te voeren over emoties, visies en hoe jullie in het leven staan, en praat niet alleen maar over oppervlakkige onderwerpen zoals werk, vrienden en vakanties. Gaat de ander dit soort gesprekken steeds weer uit de weg? Dan is dat een van de signalen dat jij voor de ander tweede keus zou kunnen zijn.

 2. Romantische gebaren worden afgekapt

  Romantisch zijn wil je alleen doen met iemand waar je meer van wil, en zo geldt dat ook voor je crush. Probeer jij lieve dingen te zeggen, romantische cadeautjes te geven of op een andere manier je gevoelens te tonen, maar kapt de ander dat iedere keer af? Dan is dat geen goed teken. De meeste mensen die iets met iemand willen opbouwen krijgen juist knikkende knieën wanneer de ander zich romantisch gedraagt.

  Let op: wat verwarrend kan zijn is dat je crush zich naar jou soms wel romantisch gedraagt, maar dat ze dat andersom niet willen van jou. Ze vinden het idee van romantisch zijn zelf wel leuk, maar worden afgeschrikt als jij lieve dingen doet of zegt omdat ze bang zijn dat je dan verwacht dat je jullie verhouding naar een hoger niveau wil trekken. Iedere keer dat jij iets bijzonders of liefs doet nemen zij een stap terug.

 3. “De timing is slecht”

  Telkens als je het gesprek wil voeren over wat jullie nu eigenlijk zijn is het antwoord dat nu geen goede timing is. Dit is een klassiek excuus om iemand op afstand te houden maar wel binnen bereik te houden.

  tweede keuze

  Uiteraard zijn er gevallen waarin iemand oprecht even niet in de mindset is voor een relatie en dat het een paar maanden later alsnog gebeurt. Maar dit zijn uitzonderingen op de regel, meestal is het slechts een excuus. Dus probeer niet steeds weer te vallen voor die doordringende blauwe ogen of die spannende blik, wees rationeel.

Herken je jezelf in de bovenstaande situaties en ga je eraan onderdoor? Hoe zwaar het de komende weken ook zal zijn, het kan niet pijnlijker zijn dan van iemand houden die jou niet alles kan geven dus stop ermee. Ga op zoek naar iemand anders die zich wel aan jou kan openstellen. Dat verdien je.