Wat zijn de e-bike trends van dit jaar?

Met die toenemende populariteit is het zinvol om alvast te kijken naar de e-bike trends. Volgens WANT zijn dit de belangrijkste van dit moment:

1. Elektrische fiets als alternatief voor de auto

Als je tien jaar geleden had gezegd dat de (stads)auto concurrentie zou gaan krijgen van de elektrische fiets, werd je waarschijnlijk uitgelachen. Anno 2020 is dat helemaal niet zo’n vreemde uitspraak. De elektrische fiets is veel wendbaarder dan een auto, bovendien is de actieradius flink toegenomen waardoor het veel interessanter is om de fiets te pakken en de auto te laten staan.

2. De markt voor elektrische fietsen blijft groeien

De groeicijfers over de afgelopen jaren bieden hoop voor de toekomst. Volgens ingewijden is dat een goed teken. Zo kun je er gerust van uitgaan dat er meer variatie komt. Denk bijvoorbeeld aan een e-bike die volledig is afgestemd op jouw manier van fietsen. Dat is geen overdreven luxe. De tijd dat de elektrische fiets enkel door consumenten op leeftijd werd aangeschaft ligt inmiddels ver achter ons.

verschillen e-bike speed pedelec

3. Zoek de verschillen

Terwijl de eerste e-bikes duidelijk herkenbaar waren aan de veelal loodzware accu op de bagagedrager, daar is het in 2020 een heel ander verhaal geworden. De moderne elektrische fiets is amper te onderscheiden van een reguliere fiets. Het enige verschil is wellicht het gewicht, maar ook op dat gebied is men bezig met een flinke inhaalslag. In de moderne elektrische is de accu netjes weggewerkt en is de motor amper zichtbaar. Ook zien de stoere elektrische fietsen er eerder uit als leipe scooters. Sick!

4. De opkomst van smart bikes

De populariteit van de elektrische fiets zorgt ervoor dat fabrikanten met echt hele goede vindingen moeten komen om op te vallen. Met andere woorden: de e-bike wordt steeds slimmer en comfortabeler. Een display op je elektrische fiets met de playlist van je Spotify-account is al geen uitzondering meer, net als extra usb aansluitingen om je smartphone onderweg op te laden. Ook op het gebied van diefstal preventie maken de fabrikanten flinke sprongen en verschijnen er steeds vaker apps die het fietsen nog aangenamer maken.

beste speed pedelec e-bike

5. Elektrische mountainbikes worden beter en sneller

Mocht je denken dat de ontwikkelingen enkel betrekking hebben op de e-bike, kijk dan eens naar de elektrische mountainbikes. Tegenwoordig zijn dat echte racemonsters geworden met indrukwekkende opties. Zo is een accu van 1kW geen uitzondering meer.