Bedriegt mijn partner me?

Hoe goed een relatie ook loopt, af en toe kan je het gevoel krijgen dat er iets niet klopt. Nu is iedereen van tijd tot tijd onzeker, maar als je het idee krijgt dat je eigen intuïtie meer is dan een enkele ingeving, dan wordt het tijd om de zaken helder te krijgen. Vermoed je dat je partner je bedriegt, dan wordt het hoog tijd om op subtiele signalen te letten die je vermoeden bevestigen of weerleggen.

Denk je dat je vriendin vreemdgaat? Het kan de beste overkomen, maar dat maakt het niet minder vervelend. Natuurlijk kun je het haar op de man af vragen, maar de kans is groot dat je niet het antwoord krijgt wat je hoopt. Een vrouw die vreemdgaat zal het immers niet snel toe willen geven. Wat je wel kunt doen is onderstaande signalen waarnemen, ook al krijg je niet gelijk een eensluidende bevestiging, het zijn wel de aanwijzingen dat je voorgevoel klopt.

1. Samen eten is een uitzondering

Laten we eerlijk zijn, we hebben het allemaal druk. Is het niet vanwege ons werk, dan toch wel vanwege sociale verplichtingen. Juist als je leven al redelijk vol is, is het avondeten vaak het rustpunt van de dag. Wat is er dan leuker dan dat moment samen te delen?

Bedriegt ze me

Als ze ook dat moment voor zich uitschuift weet je dat haar prioriteiten niet thuis liggen. Onthoud dus: een vrouw die echt van je houdt zal er alles aan doen om tijd met je door te brengen. Dat wil niet zeggen dat het nooit voor mag komen. Gebeurt het echter te vaak, dan is het vaak een teken aan de wand!

2. Intimiteit wordt steeds minder

Kleine verrassing: vrouwen zijn emotionele wezens en houden net zoveel van avonturen in bed als de gemiddelde man. Met die wetenschap in het achterhoofd is het een duidelijk signaal als de hoeveelheid intimiteit duidelijk minder aan het worden is. Het is een natuurlijke behoefte en als je seksleven altijd top is geweest, kun je er van uitgaan dat er iets aan de hand is als dit minder wordt. Het is dan duidelijk dat haar interesse in jou een stuk minder is dan voorheen.

3. Ze vertelt niet alles

Ook al heb je een relatie, in de meeste gevallen zul je dan nog steeds een eigen leven hebben. Je hebt je eigen vrienden en daar is op zich niks mis mee. Daar komt bij dat vrouwen over het algemeen een stuk communicatiever zijn en je in geuren en kleuren willen vertellen hoe hun dag was en wat ze hebben beleefd. Op het moment dat je een ontwijkend antwoord krijgt is het niet onlogisch om te denken dat ze iets verbergt. Dat is uiteraard geen vaststaand gegeven, maar als ze in een eerdere situatie wel gedetailleerd vertelden wat ze hebben beleefd, dan is een verkorte versie vrij ongebruikelijk.

gaat mijn vrouw vreemd

Wat moet je doen als je denkt dat je partner vreemdgaat?

Het is niet makkelijk om er een gesprek over te beginnen. De aanwijzingen die je hebt versterken hooguit je vermoedens, maar bewijzen immers niks. Uiteraard kan haar afwezigheid of manier van communiceren duiden op een afnemende interesse, het betekent niet altijd dat er een ander bij betrokken is.

Tip: lucht je hart gewoon bij haar en beschuldig haar in ieder geval niet voordat je zeker weet dat ze je echt bedriegt. Wanneer je het vanuit jezelf vertelt en zegt dat je het vervelend vindt dat de intimiteit tussen jullie minder wordt, dan geef je niet je vermoedens van vreemdgaan aan. Breng het voorzichtig en praat er dus over.