Vanaf dit bedrag per maand ben je het gelukkigst

Natuurlijk is geld van invloed op je humeur. Als de deurwaarders op de stoep staan, je de huur niet meer kan betalen en bij de voedselbank moet aankloppen dan zijn dat goede redenen om minder gelukkig te zijn. Ook werkt het bedrukkend als je wel rondkomt, maar heel erg zuinig moet doen en elke cent moet omdraaien.

 

Vandaar dat de experts een grens hebben gevonden waarbij dit soort problemen geen stress meer opleveren. Dit ligt ongeveer op een bedrag van 4.000 euro per maand. Dit is voldoende om jezelf te onderhouden, te sparen en leuke dingen te doen. Vanaf dit punt heeft een salarisverhoging dus veel minder nut, want of je nu 7.000 of 8.000 euro verdient, maakt veel minder verschil dan bij 3.000 of 4.000 euro per maand.

hoeveel moet je verdienen om gelukkig te zijn

Nadelen aan veel geld verdienen

Bovendien kan de druk van moeten presteren, telkens maar weer willen verdienen, niet genoeg tijd hebben voor je familie en vrienden vanwege je veeleisende baan en andere problemen er juist voor zorgen dat je minder gelukkig wordt. Het gaat er dus om dat je de juiste balans kan vinden tussen een lekker bedrag per maand verdienen, maar niet te veel stress hebben vanwege je goedbetaalde baan. Anders is het zonde van de energie die je erin stopt.

Lees ook: Salarissen in 2023: dit houd jij netto over bij een salaris tussen €1.500 en €7.500