Mooie routers door Europa met de camper

Tijdens een prachtige rondreis met de camper ontdek je Europa op zijn best. Europa kent een hoop hele mooie camperroutes, en die hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

 

1. Rijden langs de prachtige eilanden van Duitsland

Als je aan Duitsland denkt, denk je niet meteen aan eilanden. Toch heeft Duitsland een aantal prachtige eilanden. Het eiland Rugen kent een aantal indrukwekkende kliffen en mooie stranden, perfect voor een lange wandelingen. Met de camper stop je gemakkelijk bij dit soort prachtige plekken. Reis langs de mooiste pieren nabij de Baltische kust. Zo leer je Duitsland op een andere manier kennen.

2. Bezoek de mooiste Italiaanse meren

Italië, een land met vele specialiteiten. Pizza, pasta en een bolletje schepijs; wat wil je nog meer? Italië heeft naast het lekkere eten ook nog prachtige meren die de moeite waard zijn om te bezoeken. Rijd met je camper langs deze prachtige meren, scheur over de unieke binnenwegen of kijk je ogen uit langs de kilometerslange kustlijn. Tijdens deze camperroute zie jij de mooiste dingen die Italië te bieden heeft. Onderweg even stoppen voor een ijsje en ’s avonds uiteten bij een heerlijke pizzeria. Als dat niet als een heerlijke vakantie klinkt, dan weten wij het ook niet meer.

3. Bekijk wat Frankrijk te bieden heeft

Frankrijk is voor vele gezinnen het ultieme vakantieland. Niet heel gek, want het is een land waar je van alles kunt zien en beleven. Deze camperroute neemt je mee langs de Frans Mediterrane kust, oftewel De Cote d’Azur. De route start in Nice en brengt via de prachtige kust naar Montpellier. Slenter in Nice door de oude straatjes of drink een kopje koffie in de hippe wij Quartier du Port. Andere steden die je gaat passeren tijdens deze camperroute zijn Marseille en Montpellier. Ben je de wielen onder je even zat? Ga er dan op uit tijdens een luxe boottochtje.

camperroute frankrijk

4. De Bounty baaien van Engeland

In Engeland schijnt zo nu en dan de zon. Heerlijk om met de camper te touren. Rijd met je camper bijvoorbeeld door de welbekende ‘tunnel’ en zoek de Engelse kusten op. Wees wel op je hoede dat je in Engeland links moet rijden. Langs de Engelse kusten vind je één van de mooiste camperroutes van Europa, volgens dit camper deelplatform. Vanaf de kliffen het prachtige weidse uitzicht over de zee bekijken, dat is toch genieten.

5. Op avontuur in Griekenland

In Griekenland raak je niet uitgekeken. Een plek vol cultuur, geschiedenis, zon en rust. Trek eropuit met de camper en bekijk de meest prachtige plekken die Griekenland te bieden heeft. Rijd door het indrukwekkende binnenland en neem een duik langs één van de vele stranden. Zon en zee is gegarandeerd, dus een vakantiegevoel krijg je zeker als je deze camperroute neemt.

Ga jij liever in eigen land op vakantie, maar wil je de zee en het strand niet missen? Bekijk hier dan tien mooie hotels in Nederland aan het strand.