Frenkie de Jong heeft zich sinds zijn vertrek bij Ajax moeiteloos gepresenteerd als een van de belangrijkste spelers van FC Barcelona. Dat soort uitzonderlijke prestaties verdienen het natuurlijk beloond te worden. Frenkie de Jong is het duidelijk met deze stelling eens en hij rijdt dan ook in twee reusachtige auto’s.

In welke auto’s rijdt Frenkie de Jong?

Via de club rijdt Frenkie ten eerste een gloednieuwe Cupra Formentor. Dit automerk heeft zich recent losgekoppeld van Seat en is de sponsor van de Spaanse miljardenclub. Van zijn eigen geld heeft hij vervolgens ook een Porsche Macan S aangeschaft. De Cupra Formentor beschikt over 310 pk en met zijn 2.0 liter viercilinder trekt hij een sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,9 seconden. Met een topsnelheid van 250 kilometer per uur is dit echter geen heel absurde wagen. Frenkie de Jong vertelde eerder al dat hij een sterke voorkeur heeft voor Lionel Messi in vergelijking met Cristiano Ronaldo. In tegenstelling tot de flamboyante Portugees houdt hij het dus vrij bescheiden. Voor voetballer-begrippen dan, want de Cupra Formentor is in Nederland te verkrijgen vanaf 62.300 euro. De Porsche Macan S zit in een nog veel hogere prijsklasse. Hiervoor betaal je namelijk minstens 110.000 euro.

Wat rijden de andere voetballers?

Ook benieuwd naar wat de rest van de Nederlandse voetballers voor auto’s bezitten? De auto van Matthijs de Ligt, voormalig teamgenoot van Frenkie, is ook nog vrij bescheiden voor een voetballer van zijn kaliber. Verder schreven we eerder al over de wagen van Georginio Wijnaldum. De sterspeler van Oranje heeft onlangs een lucratieve transfer naar Paris Saint-Germain gemaakt dus binnenkort zal hij vast een nieuwe wagen toevoegen aan zijn wagenpark.