De loopbaan van Georginio Wijnaldum

Wijnaldum debuteerde al in 2007 als profvoetballer en is nog steeds pas 30 jaar oud. Destijds was hij dan ook 16 jaar en 148 dagen jong en daarmee de jongste debutant van Feyenoord ooit. Feyenoord dat speelde met inmiddels alweer vijftigers Pierre van Hooijdonk, Henk Timmer en Alfred Schreuder werd toen met 0-4 verslagen door FC Groningen. Wijnaldum speelde in de basis en werd pas in de blessuretijd gewisseld voor Tim Vincken. Gelijk werd dus duidelijk wat een talent Wijnaldum is. Uiteindelijk vertrok hij naar PSV, dwong een transfer af naar Newcastle United, waar hij al heel snel opviel en door Liverpool werd opgepikt. Uiteindelijk zou dit avontuur hem de Champions League opleveren. Mede dankzij een geweldige invalbeurt was hij daarbij onmisbaar voor de ploeg onder leiding van Jurgen Klopp. Laten we hopen dat Gini dit kunstje wederom kan flikken deze zomer onder leiding van Frank!

Georginio Wijnaldum maakte onlangs bekend voor 9 miljoen euro per jaar naar Paris Saint-Germain te verkassen. De Parijse club, die als speeltje van een miljardair uit Qatar wordt gebruikt, troefde hiermee het FC Barcelona van Ronald Koeman af. Toch is Wijnaldum vrij bescheiden gebleven. De sterspeler van Oranje rijdt in mooie auto’s, maar heeft het beschaafd gehouden. Geen wagenpark van minstens 10 sportwagens dus.

Zijn favoriete auto is de Mercedes-AMG G63

Zijn meest prijzige wagen is een Mercedes-AMG G63. Met een 4.0 liter V8 die een vermogen van 585 pk geeft, van 0 naar 100 kilometer gaat in 4.5 seconden en een topsnelheid van 240 kilometer per uur haalt, is de Mercedes-AMG een prachtig speeltje voor de technisch begaafde sterspeler. Wijnaldum bezit nog meerdere SUV’s, maar zijn G-Wagon die in Nederland meer dan 262.000 euro kost staat aan kop.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gini Wijnaldum (@gwijnaldum)

Dat voetballers graag in grote of sportieve wagens rijden, dat is dus geen geheim meer. Bekijk maar eens de auto van Quincy Promes.