De privé auto’s van Valtteri Bottas

De man die vooral bekendstaat als tweede viool, veelal rijdend in dienst van Lewis Hamilton en het team, verkast in 2022 naar Alfa Romeo. Welke toevoegingen, of cadeaus, zijn garage dadelijk verrijken is nog de vraag echter. Hieronder alvast een greep van de huidige collectie auto’s van Valtteri Bottas.

Mercedes-Benz G-Class SUV

Deze ‘G Wagon’ lijkt rechtstreeks uit een safarifilm te komen. Daar houdt de vergelijking op, want zelfs in the middle of nowhere kun je in deze moderne bak rekenen op het neusje van de zalm wat betreft luxe en comfort.

Met een introductieprijs dat bij basismodellen ruim boven de 100.000 euro begint, mag je best iets verwachten. Off-road capaciteit? Check. Deze vierwiel-aangedreven bak beschikt over een uniek veringssysteem genaamd ‘Airmatic’ dat zich feilloos aanpast aan de ondergrond zoals zand, stenen, sneeuw of grond. Het voertuig – staatje militaire duurzaamheid – is gemaakt om te (blijven) werken in de meest extreme omstandigheden. Het kloppende hart liegt er tenslotte niet om: een moddervette V8-motor 416pk sterk.

Mercedes-Benz GLS 63

Zodra de in Finland geboren en getogen man zijn GPS-eindpunt op een iets minder afgelegen locatie mikt, dan is deze GLS 63 SUV/crossover een prima alternatief. Aanzienlijk compacter dan de bovengenoemde rasbak, maar de specificaties (evenals prijskaartje) zijn om te smullen. De introductieprijs is namelijk ongeveer 230.000 euro.

De 612pk-motor is in staat om het flinke gewicht, 2,5 ton, naar een symbolisch nummer van 250 km/u te trekken. Als je dit kunt veroorloven, dan zal het verbruik van een slordige 1 op 8,4 een bijzaak zijn. Tenslotte: kijkend naar dit prijskaartje, kun je beter afvragen welke toeters en bellen aan opties ontbreken in plaats van wat erop zit. De lijst met accessoires is lang.

Mercedes-AMG GT Black Series

‘De krachtigste AMG V8-motor tot heden’, aldus de trotse makers. Met een 536kW aan rauwe power, 730pk, is dit een bijzondere creatie gekenmerkt door een plat krukas – een Flatplane V8 dus, die helpt om de ontstekingsvolgorde preciezer af te stellen voor een directere respons. Tenslotte blaast een dubbele turbocharger, inclusief dubbele uitlaat, het vermogen nog verder omhoog.

In de praktijk behaalt dit 4.0 liter V8 0-100 in 3.2 seconden, met een topsnelheid tegen 325 kilometer per uur. Zulke prestaties komen met een exotisch prijskaartje: De Mercedes-AMG Black Series is te koop in Duitsland vanaf ongeveer 335.000 euro. Flink sparen dus. je Al zijn er vast genoeg autofreaks die hier zo een nier voor neertellen!

Dat er grof geld omgaat in Formule 1 is duidelijk, maar er waait een frisse wind door de paddock. Er gaat namelijk veel veranderen de komende jaren, zoals de invoering va het budgetplafond in de Formule 1