1. De juiste foto’s maken

Een foto zegt meer dan een duizend woorden. Dus maak daar gebruik van. Als je een tweedehands auto gaat kopen zijn foto’s essentieel. Een van de meest effectieve methoden om je ​​gebruikte auto te verkopen, is door er op internet voor te adverteren Maar daar zijn velen van op de hoogte, dus concurrentie kan uitdagend zijn. Dus zorg vóórdat je de kiekjes gaat schieten, dat je auto er spik en span bij staat.

Maak geen foto met een grijze achtergrond als je voertuig diezelfde kleur heeft. De achtergrond moet mooi zijn, maar zonder al te veel aandacht te trekken: onthoud dat je een rommelauto of gebruikte auto wilt verkopen, niet de prachtige zonsondergang erachter. Maak de foto’s op een vlakke plaats, niet op een helling.

2. Wees goed bereikbaar en sympathiek

De wagen die jij op de markt gooit is niet de enige auto van dit merk en type die daar te vinden is. Dat betekent dat de koper waarschijnlijk meerdere opties open heeft staan, dus zijn interesse kan als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zorg er voor dat je goed bereikbaar bent, zowel mobiel als op de mail. Uit eigen ervaring weet je ook wel dat je niet eindeloos blijft wachten en dan verder gaat. Eén auto koop je niet zomaar. Dat maakt het des te belangrijker dat je vanaf het allereerste contact dat je hebt met een koper, om zoveel mogelijk twijfel weg te nemen. Blijf vooral vriendelijk en weest eerlijk over de mogelijke vragen die gesteld worden.

Auto verkopen

 

3. Realistisch zijn met de verkoopprijs

Maak je vraagprijs altijd hoger dan het bedrag dat je werkelijk voor je auto wilt hebben. En vermeld deze vraagprijs altijd in je advertentie. Zo kan iemand voor zichzelf inschatten of jullie er samen gaan uitkomen. Het komt zeer zelden voor dat daadwerkelijke vraagprijs ook echt afgetikt wordt. Want ook een particulier die een auto gaat kopen, zal doorgaans proberen toch nog wat van de prijs af te schaven. Houd hier als verkoper dan ook rekening mee. En probeer het onderhandelen over een realistische prijs zonder ongeloofwaardig over te komen. Zoek een middenweg waarmee jullie allebei met een voldaan gevoel mee naar huis kunnen gaan en niet dat de een een miskoop heeft gemaakt.

4. Zorg ervoor dat de potentiële koper weet in welke staat de auto verkeerd.

Als particuliere verkoper van een auto, kun je jouw particuliere kopers geen enkele garantie geven. Wel kun je ze zekerheden geven. Door bijvoorbeeld te zorgen voor dat APK in orde is. Dat je de onderhoudshistorie bij de hand hebt. Dat de sleutels – en reservesleutels – goed in takt zijn. En let ook even op de details, want dat gaat de koper ook doen. Is het vloeistof aangevuld? Olie op pijl? Goed om het toch even te checken.

Auto verkopen

 

5. Verricht een all-round onderhoudsbeurt

Een grondige schoonmaakbeurt kan er voor zorgen dat je wagen nog wat extra in waarde zal stijgen. Begin met het interieur onder handen te nemen. Haal de vloerkleden eruit en loop alles even grondig na. Begin met de stofzuiger en sla eens met de platte hand op de stoelen, zodat alle ongewenste projectielen eruit vliegen. Haal overal even een doekje met schoonmaak-spul overheen en hopelijk ben je er dan al. En denk ook even aan de dashboardkastjes.

Als dat klusje erop zit kan je je gaan ontfermen om de buitenkant. Natuurlijk is het handig om die ook even goed schoon te boenen en de overblijfselen van aangereden vliegen en eventuele spinnenwebben te verwijderen. Daarnaast moet je ook controleren of de verlichting van de schakelaars, klokken, instapverlichting werken naar behoren. Het geeft anders een zeer slechte indruk en het zijn vaak randzaken die gemakkelijk verholpen kunnen worden tegen zeer betaalbare kosten. Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk, dus het is van groot belang dat ‘ie er zo goed mogelijk uitziet. Succes!