Welke auto’s rijdt René van der Gijp?

Bekende Nederlanders zijn altijd interessant en dus was het een kwestie van tijd voordat René van der Gijp aan de beurt was. Voor het programma ‘Burning Rubber’ – te zien op Videoland – werd de voormalige speler van Feyenoord bevraagd door oud-collega Ruud Gullit. Zo weten we exact van welke wagens René het echt warm krijgt.

Mercedes-Benz E Coupé

Met een geschat vermogen van 2.5 miljoen euro kan je best een serieuze wagen kopen en dat blijkt ook te gelden voor René. De Mercedes-Benz E Coupé is natuurlijk geen supercar, maar met een vermogen van 220 kW (299 pk) heeft hij wel een behoorlijke wagen onder zit zitvlak. De kans is overigens groot dat je hem in deze wagen in Duitsland ziet rijden, dan in Nederland. Je zit in zo’n wagen namelijk in 4.4 seconden aan een snelheid van 100 km/u.

Auto rene van der gjjp

Mercedes-Benz GLE 450

René van der Gijp heeft blijkbaar iets bijzonders met het Duitse merk. Ook zijn tweede auto is namelijk een Mercedes, de GLE 450 om precies te zijn. Ook deze wagen heeft een interessante krachtbron: de motor levert namelijk zo’n 330 pk aan vermogen. Gezien de ruimte die dit model biedt vermoeden we dat dit de gezinswagen is van de ex-voetballer. Snel is de wagen ook: de topsnelheid bedraagt namelijk 250 km/u.

mercedes rene van der gijp

Smart

Je kan er natuurlijk op wachten : de stadsauto van de Gijpjes. Volgens de man zelf is zijn Smart de beste aankoop ooit. De reden: je hebt nooit moeite om een parkeerplekje te vinden. De wagen kan je zelfs in het kleinste hoekje nog kwijt raken. Ideaal dus om mee te gaan shoppen. Voor de snelheid heeft hij de wagen in ieder geval niet gekocht. De Smart blijft namelijk steken op zo’n 135 km/u.

smart auto BN ér

Benieuwd naar de wagen van de andere man die aan tafel zit bij VI Vandaag? Check dan de auto van Johan Derksen.