Wat vertelt de Funda-advertentie?

Als je op zoek bent naar een authentieke woning, dan zijn deze wijnsilo’s het perfecte plaatje. Bovendien is er open huis op dinsdag 31 januari van 16:30 tot 19:30 waardoor je het binnenkort in het echt kan bewonderen. Met een hoge vraagprijs van 1.295.000 v.o.n (erfpacht is voor 50 jaar afbetaald) zijn deze woningen gelegen op de Wijnsilostraat 167 zeer exclusief.

Gelegen in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam beschik je over een prachtig 360 graden uitzicht over de Nederlandse hoofdstad. De silo’s hebben namelijk een groot dakterras waardoor je een panoramisch uitzicht op het water hebt. Hierdoor kan je vol trots je gasten ontvangen, en ze vertellen over de bijzonder geschiedenis van dit prachtpand. Het woonoppervlakte beslaat 152 m2 en de woning ligt aan een rustige weg naast het water.

HOOG WONEN AMSTERDAM

Drie van de vijf wijnsilo’s zijn omgebouwd tot villa’s

Vroeger stond op deze locatie de wijnterminal van Roders. Gelukkig blijft dit industrieel erfgoed nu bewaren in de vorm van een restaurant. Daarnaast zijn drie van de vijf wijnsilo’s getransformeerd tot villa’s. De wijnsilo’s zijn tien meter hoog en verloren hun functie toen wijnopslag in de silo’s vanwege een wetswijziging niet meer toegestaan was.

Het huis beschikt over vijf kamers waarvan drie slaapkamers. Verder heb je natuurlijk ook een badkamer en daarnaast nog een apart toilet. Dit is allemaal verdeeld over drie woonlagen en er is ook een lift. Je moet wel zelf nog wat gaan klussen want er is bijvoorbeeld nog geen keuken ingebouwd. Zo heb je echter wel de vrijheid om zelf keuzes te maken over het interieur.Hieronder zie je wat afbeeldingen van deze bijzondere villa’s gemaakt van wijnsilo’s:

wijnsilo te koop omgebouwde woning amsterdam nieuw funda

omgebouwde woning te koop amsterdam funda