The Last of Us is een samenwerking tussen Craig Mazin – de maker van het veelgeprezen Chernobyl (9,4 op IMDb) – en de maker van de gelijknamige game (Nick Druckmann). De eerste recensies zijn zeer lovend, zo noemen recensenten The Last of Us ‘de beste videogame-adaptatie ooit’.

 

Het verhaal van The Last of Us

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2033, twee decennia nadat een vreemd virus de hele wereldbevolking in doorgedraaide monsters heeft veranderd. In de show volgen we Joel (gespeeld door Pedro Pascal) en de tiener Ellie (gespeeld door Bella Ramsey). Samen trekken zij op pad in de hoop een geneesmiddel te vinden. Mogelijk heeft Ellie hiervoor de genetische oplossing in handen. De cast bestaat verder nog uit namen als Gabriel Luna, Anna Torv, Storm Reid, Melanie Lynskey, Lamar Johnson, Graham Greene, Murray Bartlett en Nick Offerman.

Recensenten zijn laaiend enthousiast

Recensenten krijgen altijd wat eerder de kans om alvast naar een nieuwe film of serie te kijken en dat levert interessant commentaar op. De meeste mensen zijn namelijk zeer enthousiast. Zo is Karama Horne van TheWrap te spreken over de samenwerking tussen Neil Druckmann en de rest. Er is respectvol is omgegaan met het verhaal uit het origineel. Dais Johnston van Inverse vindt het dan ook bijzonder dat er een nieuw verhaal wordt verteld, dat desondanks heel erg op de game lijkt. Ook is men zeer te spreken over de samenwerking tussen Pedro Rascal, Bella Ramsey en de rest van de cast. Tevens zijn er complimenten voor de special effects, het verhaal en de snelheid waarop alles gebeurt. Vandaar dat alle recensenten overtuigd zijn: ‘The Last of Us is overduidelijk de beste film/serie gebaseerd op een videogame ooit gemaakt.’ Dikke kijktip dus!

De trailer van de nu al populaire serie

Hieronder check je de trailer van The Last of Us: