Dennis Schouten wast de auto van Johan Derksen

Of Dennis Schouten de opdracht nauwgezet heeft uitgevoerd weten we niet. Wat we wel weten is dat de auto van Johan Derksen bijzonder is. Derksen staat erom bekend dat hij in feite niks heeft met status symbolen. Jarenlang reed de voormalig hoofdredacteur van VI in een BMX coupé om deze vervolgens in te ruilen. Sindsdien heeft Derksen dus een Volvo onder zijn zitvlak. Naar eigen zeggen bevalt hem dat prima, overigens tot verbazing van tv collega Wilfred Genee.

 

De Vi-analist rijdt comfortabel en veilig

De Volvo XC90 heeft alles aan boord wat rijden tot een aangename activiteit promoveert. Zo is Derksen bijzonder te spreken over de voorwielaandrijving en voelt de Volvo lekker stevig en veilig aan. Dat komt vooral door tal van handige snufjes zoals de ingebouwde camera’s die ervoor zorgen dat je altijd weet wat er rondom de wagen gebeurt. Ook het piepsignaal om aan te geven dat je over de middenstreep gaat is een absolute must. Dat laatste beaamt ook Wilfred Genee die naar eigen zeggen nog wel eens de neiging heeft om achter het stuur te werken. Uit ervaring weet hij in ieder geval dat zoiets geen gelukkige combinatie is.

volvo xc90 auto johan derksen VI

Een prima bak

De Volvo beschikt over een dieselmotor met een inhoud van 1969 cc wat goed is voor 250 pk. Bij Volvo gaat het echter niet altijd om snelheid, maar om een veilige verkeersdeelname. We twijfelen er dan ook niet aan dat de Volvo op dat punt uitmuntend scoort. De Led-koplampen en de T-vormige verlichting voor overdag creëren een onuitwisbare indruk en maken de wagen helemaal af. De Volvo XC90 is verkrijgbaar vanaf 67.995 euro. Dat is dan wel de prijs incl. btw en bpm.