De auto van Mark Rutte is een Saab 9-3

Hoewel menig partijleider en wereldbestuurder voor een luxe vierwieler zouden gaan met een privéchauffeur, kiest Mark Rutte toch liever voor een wat simpelere optie. Hoe Mark  bekend staat om zijn aankomsten met de fiets, heeft hij in geval van kou, wind of ijzel nog een ander voertuig op de oprit staan waar hij zichzelf van A naar B vervoert.

Neutraler dan de Saab 9-3 kan eigenlijk niet en maakt het daarom de perfecte premiersauto. Mark Rutte heeft de zijn auto uit 2007 sinds het jaar 2009 in zijn bezit. Of er veel kilometers mee zijn gemaakt of dat hij vooral onder een dikke laag met stof in de garage heeft gestaan, valt nog te bezien. De Saab 9-3 uitvoering heeft een donkergrijze tint en moet volgens bronnen in november weer voor de APK komen. De 1,8-liter benzinemotor beschikt over zo’n 122 pk. De handgeschakelde auto is binnen 11,5 seconden op een topsnelheid van 200 km/u.

Hoeveel kost de auto van onze minister-president?

Heb je het over een droomauto? Dan maak je onze Nederlandse premier Mark Rutte niet gelukkig met een peperdure wagen. Hoe de voordeligste exemplaren van de Saab 9-3 Sport Estate al meer dan vijftien jaar oud zijn en tweedehands te koop staan voor zo’n €1.000 euro, kan de prijs oplopen tot ongeveer €10.000. Destijds lag de nieuwprijs tussen de €29.000 en de €55.000 euro. Door de goedkope motoriseren van de 9-3 heeft Rutte de auto kunnen kopen voor een nieuwprijs van ongeveer €32.000.

Het grappige van alles: momenteel kost deze auto bijna niks meer. Als je een aantal verkoopsites naast elkaar legt, dan zie je al snel dat de prijs van vergelijkbare auto’s schommelt tussen de 950 en 1.500 euro. Realisatiemomentje: de nieuwprijs van de fiets van Mark is nog hoger dan dat.

Bekijk voor meer details van het vierwielige voertuig van Mark Rutte, de foto’s hieronder.

auto mark rutte

auto mark rutte

Saab 9-3 van Mark Rutte

voertuig van de minister president

Vraag jij jezelf af hoeveel een minister-president nou verdient? Lees ook over het salaris van Mark Rutte.