Waarom is gember gezond?

Eigenlijk is het een understatement om gember gezond te noemen. Het is bijna een superfood en de Chinezen wisten dit al voor wij leerden schrijven. Tal van belangrijke vitaminen en mineralen zitten in deze gekke wortel verscholen: vitamine B1, B2, B6, vitamine C, calcium, magnesium, ijzer en zink. Echt, alle gezondheid komt van moeder natuur. De belangrijkste motivatie om voortaan wat meer gember te gebruiken is omdat je lichaam heeft het nodig heeft.

Waar is gember goed voor?

Naast de bovenstaande positieve eigenschappen is er nog meer op te noemen waarom je dus wel gember zou moeten eten. De consumptie van gember biedt namelijk enkele wetenschappelijk bewezen voordelen: het werkt ontstekingsremmend, is verwarmend, het verminderd misselijkheid en helpt het bij de bestrijding van chronische ziekten

Klinkt goed, maar onthoud wel dat je vooral van de positieve eigenschappen profiteert als je dit combineert met een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Afvallen met gember

Hoe gek het ook klinkt, diabetici hebben voordeel bij het eten van gember. Deze zoetige wortelsoort helpt namelijk om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een optimaal afvalproces. Een instabiele bloedsuikerspiegel vertraagt namelijk de verbranding waardoor je het risico loopt om in gewicht toe te nemen. Je kan dus stellen dat gember eten een prima manier is om je gewicht stabiel te houden. Nog een voordeel: gember helpt om je maag- en darmstelsel goed te laten werken en helpt om suikers en vetten af te breken.

Tegen een hoge bloeddruk

Gember helpt om de bloeddruk te verlagen. Dit is vooral van belang als er sprake is van overgewicht. Dat wil niet zeggen dat je direct de bloeddrukverlagende medicatie van de huisarts kan weggooien, maar het heeft zeker een positieve impact. Overleg overigens wel met je huisarts om er achter te komen hoeveel gember in jouw situatie verantwoord en effectief is.

gember gezond

Tegen misselijkheid

Je las het al: gember is effectief tegen misselijkheid. Deze eigenschap is dan ook de reden dat gember vroeger werd voorgeschreven bij zeeziekte. Dat komt doordat gember een stof met de naam gingerol bevat. Is je vriendin zwanger, dan scoor je zeker bonuspunten door haar in de ochtend een kopje gemberthee te laten drinken.

Gember zorgt voor een gezonde huid

Gember bevat behalve ontstekingsremmende eigenschappen, ook veel anti-oxidanten. Uiteraard helpen die je lichaam te beschermen tegen het ontwikkelen van kanker, maar er is meer. Het heeft ook een positieve impact op je huid. Het zuivert namelijk het lichaam van afvalstoffen en dat zie je aan je huid.