De zeldzame auto van Jack van Gelder

‘We’re all goin’ on a summer holiday’ is wat er de afgelopen tijd op ieder social media-platform te horen was. Jack van Gelder wist te kijkcijfers als een raket de lucht in te schieten met zijn zangkunsten en kroop vervolgens de studio in. Het resultaat hoor je hieronder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jack van Gelder (@jackvangld)

Hoe hij de aandacht wist te trekken met zijn cover, viel ons oog onlangs ook op de bolide van de Nederlandse sportverslaggever. Van Gelder werd onlangs gespot over de Nederlandse wegen in een wel heel klassieke bolide, waar menig autoliefhebber hart sneller van zal gaan kloppen.

De man die Dennis Bergkamp onsterfelijk maakte tijdens het WK van ’98 is gespot in een geïmporteerde Rolls Royce Corniche uit 1994. Het zou gaan om een Corniche type IV, die tussen 1992 en 1995 werd gefabriceerd. Van deze Rolls Royce Corniche werden slechts 25 stuks gebouwd in de kleur blauw.

Rolls Royce Corniche uit 1994

Wij kunnen niet anders zeggen dan dat de oprit van Jack Gelder is voorzien van een exclusieve parel. Hoewel menig bekende Nederlander regelmatig de beelden delen van hun peperdure racemonsters, liet Van Gelder zijn oog vallen op een wat ouder model. De Rolls Royce Corniche van Jack van Gelder komt uit 1994 en gaat over een 6.9 Convertible uitvoerig. De bolide beschikt over een motor van 200 pk en wordt binnen de autobranche gezien als een bijzondere eyecatcher.

Wil Van Gelder tijdens de ‘summer holiday’ genieten van de warme zonnestralen op zijn bol? Dat kan. De Rolls Royce dient als een cabrio en is ideaal voor een tocht gedurende de warme zomerdagen. De karakteristieke auto is door zijn klassieke uitstraling en lichte interieur, zeker een auto om trots op te zijn. De Rolls Royce Corniche uit 1994 is voorzien van een automaat, 8 cilinders, een cilinderinhoud van 6750 cm3 en rijdt op benzine. De waarde van de Rolls Royce schommelt rond de €60.000.

Bekijk hieronder een YouTube video van de Rolls Royce in de kleur rood.

Wil jij weten in wat voor luxe bolides andere Nederlandse bekendheden rijden? Lees dan ook over het wagenpark van Peter Gillis.