Sicario is een film tip op Netflix

In Sicario volgen we de FBI agente Kate Macer. Ze is onderdeel van een team dat slachtoffer wordt van een boobytrap, uitgevoerd door een drugskartel. Als gevolg daarvan wordt ze overgeplaatst naar een nieuwe, speciale anti-drugs eenheid.

Ze krijgt weinig informatie over het precieze doel van de eenheid. Wat ze wél snel doorheeft, is dat de werkwijze van het team niet bepaald legaal is en dat er veel – ook haar eigen – grenzen worden overschreden. Ook de FBI neemt het niet zo nauw met corruptie en geweld. Geleidelijk aan wordt Kate steeds dieper opgenomen in een wereld waarin de grens tussen goed of kwaad steeds meer vervaagt.

Doorgewinterde cast én veelbelovende regisseur voor Sicario 

De hoofdrol in Sicario wordt gespeeld door Emily Blunt. Zij speelde eerder in The Girl on the Train. Qua actierollen zit het met de actrice ook wel goed. Zo speelde ze eerder in Edge of Tomorrow en was ze ook te zien in A Quiet Place. De rol van aanvoerder van de speciale eenheid is weggelegd voor Josh Broslin. Zijn repertoire bestaat uit klassiekers zoals No Country for Old Men en American Gangster. Ook speelt hij Thanos in de Avengers-films. Denis Villeneuve regisseert de film. Ook hij heeft al aan veel films meegewerkt. Het wachten is op zijn nieuwste – uitgestelde – film: Dune

De actiefilm kan rekenen op goede beoordelingen

De recensies van Sicario zijn goed. Zo wordt de film schokkend, briljant, krachtig en één van de beste films van 2015 genoemd. De film is niet alleen een actiefilm, maar zet de kijker ook aan het denken over goed en fout. Perfect dus als je op zoek bent naar een film met actie én met inhoud. De positieve recensies zijn ook terug te zien op IMDb. Daar krijgt de film een IMDb-score van een 7.6. Je vindt de film op Netflix, maar de trailer kun je hieronder alvast bewonderen.