De gestolen auto van ondernemer Bas Smit

Bas Smit is een bekende ondernemer en influencer die zijn bekendheid vooral aan Instagram heeft te danken. Zijn geld heeft hij echter weten te verdienen met zijn 20 รก 30 bedrijven waar hij eigenaar of mede-eigenaar van is. Hoeveel het er precies zijn is een beetje vaag, maar er vallen bedrijven onder als snelbezorger Zapp, The Healthy Snackbox en The Padellers. In ieder geval heeft Bas Smit er genoeg mee verdiend dat hij mooie auto’s kan rijden.

 

Een van deze die bolides is nu helaas gestolen, laat hij weten op Instagram. De foto is genomen in Marbella en Smit geeft ook aan dat hij met de wagen al heel Europa doorgereisd is. Het gevoel voor humor van Bas Smit lijkt echter niet samen met de auto gestolen te zijn. In het onderschrift van de Instagram-post heeft hij namelijk een grappige ode aan zijn gestolen Range Rover geschreven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

“Meegenomen door een vreemde meneer”

Bas Smit begint zijn verhaal met het feit dat hij en zijn auto al “bijna vijf jaar samen” waren. Echte liefde, noemt hij het, en in al die jaren bijna geen krassen opgelopen. “Nic” – zijn vrouw Nicolette van Dam – vond de wagen eigenlijk veel te groot, maar daar snapte Bas niets van. In ieder gevallen is de luxe bolide meegenomen waarschijnlijk door twee mensen, “vreemde meneren” zoals Bas het zelf noemt. De kans is volgens de politie groot dat de auto gebruikt gaat worden voor het vervoeren van verdovende middelen of dat hij per container naar Afrika wordt verscheept. Kleine kans dat Bas zijn geliefde auto ooit nog terugziet.

Natuurlijk blijft het enorm vervelend dat zijn auto gestolen is, maar het lijkt erop dat Bas ook nog wel een beetje kan lachen. Overigens zit Smit nu niet zonder auto, want vorig jaar kocht hij een felblauwe Mercedes-Benz G-klasse. Al vrij gauw liet hij die alweer omtoveren tot een ander kleurtje.