Het gaat de laatste jaren voortvarend met Liverpool. De club staat op 28 mei in de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Real Madrid is (niet geheel) toevallig de club die het record van duurste shirtsponsor in handen heeft. Emirates is namelijk bereid om per jaar 70 miljoen euro aan de Engelse club te betalen als de hoofdsponsor. Als Liverpool het eens wordt met de huidige shirtsponsor, dan zal dat de duurste sponsordeal ooit worden.

Liverpool mogelijk weer in zee met Standard Chartered: duurste sponsordeal voor shirt in de maak

De twaalfjarige deal met de Engelse multinational-bank Standard Chartered komt ten einde, maar zou uit de berichtgeving van Marca best wel eens verlengd kunnen worden. Als dat daadwerkelijk gebeurt, dan vangt Liverpool naar verluidt 96 miljoen euro per jaar voor deze gewilde advertentieruimte. In 2018 vond de vorige contractverlenging plaats, Standard Chartered tekende toen voor vier jaar bij en deed dat voor 46 miljoen euro per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

De Spaanse krant meldt dat de onderhandeling in een verre fase zijn aanbeland, maar sluit niet uit dat de langlopende samenwerking teneinde komt. Mogelijk wordt Liverpool de allereerste club in de Premier League die een crypto-bedrijf omarmt als belangrijke sponsor. 

Alternatief op deal zou voor veel kritiek van fans kunnen zorgen

Of de fans daarop zitten te wachten, moet nog blijken. Liverpool lanceerde in april een eigen NFT-lijn (non-fungible tokens). Deze digitale, ‘unieke’ collectie van verzamelobjecten, genaamd LFC Heroes Club, werd erg lauw ontvangen ten tijde van de lancering. Het initiatief verkocht máár 5 procent van het totale aanbod in de eerste week. Dat komt neer op minder dan 9.000 NFT’s uit een aanbod van 171.072 exemplaren. 

De supporters van Liverpool waren not amused destijds – de NFT-collectie was in hun ogen een ‘cynische poging om van fans te profiteren’, schrijft This is Anfield – een onafhankelijk nieuwsmedium dat zich focust op Liverpool FC.