Tinder Swindler weer in de problemen

Simon Leviev – ook wel bekend als Shimon Hayut – werd eerder dit jaar bekend als de Tinder Swindler door de Netflix-documentaire met diezelfde naam. De gebeurtenissen in die documentaire vielen al in 2019 en eerder voor en Simon is al een tijdje weer op vrije voeten. De vraag is voor hoelang nog, want hij heeft zichzelf weer in de nesten weten te werken.

In de Tinder Swindler werd Leviev in Griekenland opgepakt voor het oplichten van vrouwen via Tinder. Griekenland leverde hem uit aan Israël, maar hij werd al gauw weer vrijgelaten. Daarvoor zat hij al een keer vast in Finland en ook in Israël zelf werd hij eerder al vervolgd voor fraude en oplichting. Momenteel is de Spaanse rechtbank op zoek naar Simon Leviev vanwege een vervalste identificatie.

Hij werd betrapt met een vervalst rijbewijs

Het voorval waarvoor Simon Leviev momenteel door de Spaanse rechtbank voor vervolgd wordt vond al in 2019 plaats, nog voordat hij opgepakt werd voor zijn fraudepraktijken. De Spaanse politie hield Leviev aan omdat hij met zijn Maserati op het strand reed. Dat gebeurde in Tarifa, een stad in het meest zuidelijke puntje van Spanje. De Tinder Swindler liet toen een vervalst Israëlisch rijbewijs zien onder de naam Michael Bilton. In 2020 kwam “Michael” niet opdagen bij zijn hoorzitting en werd het arrestatiebevel uitgevaardigd. De Spaanse rechtbank liet de zaak bijna vallen, maar met dank aan de documentaire werd Leviev herkend. Er kan voor hem nu nog wel eens een staartje komen aan dat voorval.

Leviev leeft nog steeds zijn luxe leventje en beweert Lil’ Kleine te kennen

Simon Leviev beweert nog altijd onschuldig te zijn. Hij zegt gewoon een ‘echte zakenman’ te zijn die vrouwen wilde ontmoeten op Tinder. Hij zou ze niet opgelicht of bedreigd hebben. Ondertussen heeft hij een vriendin, het Israëlische model Kate Konlin, en leeft hij nog altijd een luxe leven, wat te zien is op zijn actieve Instagram-pagina. Hij zei onlangs zelfs nog dat hij met Lil’ Kleine op Ibiza heeft gefeest en de Nederlandse artiest goed kent.