De woonboerderij van Arjen Lubach

Oké, als je een ander tv-programma kan noemen die op het moment populairder is dan Zondag met Lubach, dan petje af. Arjen bestormt namelijk met zijn programma alle media. Steeds probeert hij op een kritische, maar grappige manier het nieuws te brengen. En dat lukt hem meer dan goed. Doordeweeks woont Arjen in Amsterdam, waar hij een appartement huurt. Maar wat veel mensen niet weten is dat hij een prachtige woonboerderij in Friesland bezit. En bijzonder is wel: Arjen is een DJ, maar heeft niet zo’n modern huis als dat je bij een DJ zou verwachten.

 

voorkant woonboerderij Arjen Lubach

 

Lubach heeft genoeg woonoppervlakte

Ook al ziet het er van binnen vrij ouderwets uit, toch is het ergens een hele luxe woning. De boerderij in het Friese dorp Oudehorne is 145 vierkante meter groot. De woning heeft in totaal zes kamers, waaronder drie slaapkamers en 1 badkamer. Dit is allemaal verdeeld onder twee woonlagen en een ruime kelder. De keuken is voorzien van de benodigde inbouwapparatuur. Op het erf staat een blokhut die kan worden gebruikt als gastverblijf, of als opnamestudio als Arjen een keer niet in huis wilt opnemen maar even back-to-basic wilt.

slaapkamer arjen

blokhut arjen lubach

 

Extra luxe voor Arjen Lubach

Er is naast de woning genoeg ruimte voor een auto, maar dan moet hij wel een goede terreinwagen in het bezit hebben. De boerderij is namelijk alleen maar te bereiken via een zandpad. Het perceel om de woning heen is iets meer dan 10.000 vierkante meter groot. Er is ook een zwembad waar Arjen zijn conditie op peil kan houden. En wanneer Arjen een geschikte auto heeft gevonden, kan hij hem parkeren in de vrijstaande houten garage. Tot slot kan Lubach zijn eigen groenten verbouwen, want de boerderij beschikt ook over een kas.

Arjen Lubach

 

Wat heeft de woning gekost?

De koopsom bedroeg een half miljoen euro en hij heeft er een hypotheek op laten vestigen van 630.750 euro. Waarschijnlijk gaat hij met die 130.750 euro de boel wat verbouwen, want anders zou je niet zoveel bij lenen. Dus wie weet is de woning van Arjen binnenkort wel een waar paleis geworden. Wat hij trouwens ná het tv-programma gaat doen, is niet bekend.