American Gangster is ijzersterk

Waargebeurd, een topcast en een focus op het grote geld. Deze ingrediënten van de film doen ons ergens wel aan Molly’s Game denken, al is American Gangster toch echt een stuk bruter. De hoofdrollen in de misdaadfilm worden vervuld door niemand minder dan Denzel Washington en Russell Crowe.

Crowe werkte eerder al met de regisseur (Ridley Scott) samen aan de film Gladiator. Verder is Scott ook bekend van wereldfilms als Hannibal en Alien. Je kan dus niet om de sterke basis van American Gangster heen. Maar waar gaat de film over?

american gangster

Drugsbaas versus detective

In de film neemt Frank Lucas het stokje over van zijn voormalige baas, een grote naam in de onderwereld van Harlem, New York. Als nieuwe topman doet Frank er alles aan om zijn handel soepeler te laten lopen en schuwt hij geen enkele werkwijze om zijn imperium uit te breiden.

Een markant voorbeeld is de drugs die hij in doodskisten van overleden soldaten uit de Vietnamoorlog laat verstoppen. Terwijl Frank zijn bewind voert vanuit duidelijke precisie en met behulp van zijn familieleden, komt detective Richie Roberts hem meer en meer op het spoor.

american gangster

Waargebeurd

Delen van de film zijn gebaseerd op het echte leven van Frank Lucas. Lucas zelf heeft echter wel aangegeven dat een groot deel van de film er bij is verzonnen, om zo het dramatisch effect van de film te versterken. Ook al is een klein deel van de film maar echt gebeurd, spannend, bloedstollend en super hard is hij sowieso. Dus probeer ergens nog een plekje te vinden voor American Gangster. Voor je het weet is het te laat. Mocht het inderdaad te laat zijn, check dan één van deze 10 films met Denzel Washington.