Nieuw op Netflix: nieuwe films en series in week #42

Hoewel het aanbod van Netflix flink uitgebreid wordt, hebben wij een aantal nieuwe films en series geselecteerd die nieuw op Netflix verschijnen deze week. Check it out:

My Country: The New Age

De setting van My Country: the New Age is er één waar niet iedereen bekend mee is: Zuid-Korea omstreeks het einde van de Goryeo-dynastie. In Zuid-Korea kwamen bepaalde vorstenhuizen aan de macht en zij voerden een bewind over het land. In het jaar 1392 ging de Goryeo-dynastie, na honderden jaren macht, over in de Joseon-dynastie. Dit had veel politieke gevolgen.

Te midden van deze politieke verschuivingen staan twee vrienden en hun verschillende levenslopen centraal. Seo Hwi is een jonge soldaat en zoon van een legeraanvoerder. Geweld en vechten is hem met de paplepel ingegoten, al behoudt hij altijd zijn gevoel voor humor. Nam Sun Ho is de andere hoofdpersoon. Hij is zoon van een nobele vader maar arme moeder en heeft zich hierdoor altijd ondergewaardeerd gevoeld.

Beide jongens willen hun land eren, hun dromen nastreven en hun geliefden beschermen. Hierdoor duurt het niet lang voordat ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De serie staat vanaf vandaag, 14 oktober, op Netflix.

Molly’s Game

Molly’s Game heeft het allemaal: het grote geld, extreme luxe, een plot dat is gebaseerd op waargebeurde feiten en een aantrekkelijke, ijzersterke cast.

Jessica Chastain speelt Molly Bloom. Nadat Bloom, die traint om te skiën op de Olympische Spelen, een ongeluk krijgt, maakt ze een carrière-switch.  In Los Angeles en later in New York organiseert ze haar eigen illegale pokerwedstrijden. Bij deze wedstrijden is extreem veel geld in de omloop. Ze zijn hierdoor niet zonder risico en al gauw gaat de FBI zich bemoeien met de gastenlijst en de bedragen die betrokken zijn bij Molly’s pokertoernooien.

Deze film laat de rise and fall zien van Molly. Hoe heeft ze het zover kunnen schoppen en hoe is ze alles uiteindelijk ook weer kwijtgeraakt? Woensdag 16 oktober krijg jij antwoord op die vragen. Dan staat de film op Netflix.

Banlieusards

Deze film stond eigenlijk al vorige week op Netflix. Vanaf zaterdag 12 oktober was hij namelijk al te zien. In de Franse film staan drie broers centraal, die alle drie erg van elkaar verschillen. Noumouké is vijftien jaar oud en houdt zich bezig met de vraag wiens voetstappen hij volgt. Gaat hij zijn broer Soulaymaan, die rechten studeert, achterna? Of kiest hij ervoor net zo te worden als broer Demba, die een gangster is.

Banlieuards speelt zich af in de achterstandswijken van Parijs, banlieues genoemd. In deze omgeving, waarin geweld, geldzorgen en het criminele pad allemaal dagelijkse factoren zijn, zullen de broers alle drie keuzes moeten maken. De film is nu al te bekijken op Netflix, en belooft een heftige, maar ook ontroerend inkijkje te geven in de harten van drie broers en hun leven in een Franse achterstandswijk.

Andere binnenkomers

Eerder schreven we al over nieuwe films en series die in oktober worden verwacht. Ook deze toppers worden deze week uitgebracht (of werden dit vorige week).